Nyt se on varmaa: Sergio Pérez siirtyy Red Bullille – Alexander Albon jatkaa tallissa

2:28
F1-sarja sai tällä kaudella uuden kisavoittajan, kun Sergio Perez ajoi ykköseksi Sakhirin GP:ssä Bahrainissa.

Meksikolaiskuljettaja Sergio Perez on tehnyt F1-sopimuksen MM-sarjassa toiseksi tulleen Red Bull -tallin kanssa, itävaltalaistiimi tiedottaa. 

Perez, 30, tulee Alexander Albonin tilalle Max Verstappenin tallitoveriksi. Sopimus on yksivuotinen. Thaimaalaisen Albonin tie F1-kisakuskina tyssää siis ainakin vuodeksi, sillä potentiaalisia paikkoja ei enää ole.

– Olen kiitollinen mahdollisuudesta ajaa Red Bullilla kaudella 2021. Mahdollisuus ajaa mestaruudesta taistelevassa tallissa on jotain sellaista, mitä olen toivonut aina siitä asti, kun nousin F1-sarjaan. Olen ylpeä päästessäni lähtöruudukkoon Red Bull -autossa, Maxin rinnalla, Pérez sanoo tallin tiedotteessa.

– Voitte olla varmoja, että keskityn ensi kauteen täysillä. Tallilla on samanlainen voittamiseen tähtäävä mielenlaatu kuin minulla, ja tiedän, että olen täällä tekemässä tulosta ja auttamassa tallia mestaruuteen.

Albon, 24, jatkaa ensi kaudella Red Bullin kolmoskuljettajana. Hänen päätehtävään on vastata vuoden 2022 auton kehitystyöstä, simulaattoritehtävistä ja rengastesteistä.

– Alex on arvokas osa talliamme, ja mietimme tätä päätöstä pitkään ja hartaasti. Otettuamme kaikki olennaiset asiat huomioon päätimme, että Sergio on oikea mies Maxin rinnalle kaudelle 2021, tallipäällikkö Christian Horner perustelee päätöstä tallin tiedotteessa.

Perez ajoi tällä kaudella Racing Pointilla, mutta menetti ensi vuoden paikkansa Ferrarilta siirtyvälle Sebastian Vettelille. Perezin tasokkaat esitykset toivat kuitenkin paikan huipputiimi Red Bullilla.

Lempinimellä "Checo" tunnettu Perez on ajanut F1-sarjassa kymmenen kautta, talleinaan Sauber, McLaren sekä Force India, josta tuli myöhemmin Racing Point. Kisastartteja hänellä on kaikkiaan 191, joissa hän on saavuttanut yhden voiton ja yhteensä kymmenen palkintosijaa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja