Mainos

Ylen tulos kääntyi taas tappiolle

Yleisradion tulos kääntyi viime vuonna uudelleen tappiolle. Yle teki tänään vahvistetun tilinpäätöksen mukaan 26,5 miljoonan euron tappion, kun yhtiö vuotta aiemmin oli niukasti voitollinen. Taloutta rasitti edelleen digisiirtymästä alkanut tv-maksukertymän lasku.

Televisiomaksuja maksettiin noin 6 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin, eli noin 1 896 000. Maksutuotto kasvoi kolmen prosentin lupamaksukorotuksen seurauksena 2,7 prosenttia. Se nousi 398 miljoonaan euroon.

Yleisradion tuotot kohosivat kokonaisuudessaan 420 miljoonaan euroon. Kulut ja poistot olivat samaan aikaan 447 miljoonaa euroa. Yleisradio on sitoutunut tasapainottamaan talouden vuoden 2012 aikana.

Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Sasi (kok.) ja hallituksen puheenjohtaja Kari Neilimo kiirehtivät tilinpäätöksessä yleisradiotoiminnan rahoituksen varmistamista.

Epävarmuus rahoitus- ja hallintomallista ja päätösten lykkääntyminen vaikeuttivat Neilimon mukaan Ylen toiminnan suunnittelua. On erittäin toivottavaa. että Ylen omistajat, eduskunta ja hallitus, päättävät Ylen rahoitusmallista tämän vuoden aikana, sanoi Neilimo.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.