Mainos

Ylen johtajavalinta lykkääntyy

Ylen hallintoneuvosto on päättänyt tänään lykätä uuden toimitusjohtajan valitsemista vuodella. Hallintoneuvoston puheenjohtaja Markku Laukkanen eroaa tehtävästään.

Ylen hallintoneuvosto on päättänyt tänään lykätä uuden toimitusjohtajan valitsemista vuodella. Lykkäys merkitsee vuoden jatkoaikaa nyt virkaa hoitavalle Arne Wessbergille.

Tämänpäiväisessä kokouksessa hallintoneuvoston puheenjohtaja Markku Laukkanen (kesk.) ilmoitti eroavansa tehtävästään.

Ylen toimitusjohtajan valinta näytti jo selvältä kunnes, kansanedustaja Jouni Backman vetäytyi kisasta keskiviikko-iltana. Myös valintaa pohtineiden konsulttien ykkösnimi, ohjelmajohtaja Päivi Kärkkäinen ehti kieltäytyä kunniasta

Tänään hallintoneuvosto ei äänestänyt siitä, kuka valitaan vaan milloin valitaan. Hallituspuolueet Keskusta ja SDP ilmoittivat etukäteen haluavansa lykätä valintaa vuodella, vasemmistoliitto ja RKP ilmoittivat hyväksyvänsä tämän menettelyn.

Kokoomus ja vihreät sen sijaan halusivat, että valinta tehdään tänä vuonna ja uusi johtaja aloittaa työnsä vuodenvaihteessa.

Mutkikkaaksi osoittautunut Ylen toimitusjohtajan valinta saattaa mutkistua entisestään, sillä paikka on huonosti palkattu. Kauppalehden mukaan nykyiselle toimitusjohtajalle Arne Wessbergille maksettava 160 000 euron vuosipalkka jää reilusti alle pörssiyhtiöiden keskipalkkojen.

Toimitusjohtajan hakuprosessin jatkosta päätetään hallintoneuvoston seuraavassa kokouksessa marraskuussa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.