Yleisurheilutähdet lyttäävät MM-kisojen asuinolot – norjalaisurheilijan viritys kertoo karua kuvaa: "Sopimatonta ja epäkunnioittavaa"

Yleisurheilun MM-kisoissa Yhdysvaltojen Eugenessa kisaavat urheilijat ovat kritisoineet voimakkaasti asuinoloja. Urheilijat ovat Yhdysvaltojen joukkuetta lukuun ottamatta majoittuneet Oregonin yliopiston kampukselle. 

Urheilijat asuvat kampuksella yksinkertaisessa asuntolassa. Yhdysvaltojen joukkue on puolestaan majoittunut viiden tähden hotelliin. Norjan aitajuoksija Amalie Iuel toivoisi, että asuinolot olisivat tasa-arvoisemmat. 

– Haluisin nähdä, että se olisi reilumpaa. En usko, että Norja olisi toiminut samoin. Tuntuu kuin olisin takaisin ensimmäisessä yliopistovuodessani, Iuel totesi NRK:lle.

Asuntolassa on erityisesti häirinnyt kuumuus. Useilla norjalaisilla on ollut vaikeuksia nukkua 28 asteen lämmössä. Huoneissa ei ole ilmastointia. Iuel ja hänen huonetoverinsa Elisabeth Slettum tekivät oman virityksensä viilennystä varten.

– Teimme oman ilmastoinnin. Huoneessa oli tuuletin, joten haimme jäitä ämpäreihin ja laitoimme ne vadeille viilentämään huonetta. Tuli paljon mukavampaa. Uskon, että lämpötila laski muutaman asteen, Iuel sanoi. 

Belgian joukkueella on ollut muita ongelmia kuumuuden sijaan. Sängyt ovat olleet liian lyhyitä ja pienet huoneet tekevät harjoittelusta vaikeaa. 400 metrin juoksija Julien Watrin joutui nukkumaan lattialla, koska punkka oli liian lyhyt 185-senttiselle belgialaiselle.

– En ole koskaan nähnyt tällaista urani aikana, Watrin sanoi RTBF:lle.

Myös MM-kisoissa jo seitsenottelun kultaa voittanut Nafissatou Thiam ja 400 metrin moninkertainen arvokisamitalisti Kevin Borlee kritisoivat olosuhteita.

– Se on rehellisesti sanottuna epäkunnioittavaa ja sopimatonta tällaisessa tapahtumassa. Me kaikki yritämme keskittyä pieniin asioihin. Kun laskeudumme Yhdysvaltoihin, odotamme kaiken olevan suurta ja sitten saamme pienet huoneet ja epämukavat patjat. Se on kaikille sama paitsi Yhdysvalloille, Borlee kertoi RTBF:lle.

– Se on pieni ja yksinkertainen, mutta sinun täytyy tottua siihen. Meillä ei ole vaihtoehtoja, Thiam sanoi.

Kuvan norjalaisurheilijoiden viritelmästä voit katsoa tästä linkistä.

Lue myös:

    Uusimmat