Mainos

Yleisurheilun MM-kilpailujen olosuhteet karmeimmasta päästä: "Se on kuin juoksisi höyrysaunassa"

5:38
Videolla Lassi Etelätalon valinta Dohan MM-kilpailuihin.

Viikon päästä starttaavat Dohan yleisurheilun MM-kilpailut kuumentaa Ruotsin joukkuetta entisestään haastavien olosuhteiden vuoksi.

Dohassa ennustetaan olevan 40 astetta lämmintä MM-kisojen aikana. MM-kisat järjestetään normaalisti kesän aikana, mutta ne siirrettiin syys-lokakuun vaihteeseen kovimpien helteiden välttämiseksi.

– Yritämme tehdä parhaamme tilanteesta, mutta se ei ole missään nimessä ihanteellista juosta maratonia tai kävellä niin karmeassa helteessä, Ruotsin yleisurheiluliiton maajoukkuelääkäri Sverker Nilsson sanoo Expressenille.

Stadionille on tehty toimenpiteitä lämpötilan alentamiseksi ja kaupungin kaduilla kilpailtava maratonjuoksu on siirretty kilpailtavaksi yöllä, jotta lämpötila ei olisi niin korkea. Tämä ei kuitenkaan Nilssonin mukaan ratkaise ongelmaa.

– Silloin on viileämpää, mutta ilman kosteus on korkeampi. Olen laskenut, että he tulevat juoksemaan 35 asteen helteessä kosteusprosentin ollessa 80. Se tulee olemaan äärimmäisen rankkaa. Se on kuin juoksisi höyrysaunassa, Nilsson toteaa.

– Tässä ympäristössä kilpaileminen aiheuttaa suurempia riskejä ja tulokset tulevat olemaan heikompia, koska silloin joutuu pitämään hitaampaa tahtia. Riskinä on tietenkin nestehukka ja pyörtyminen. Sellaisia tulee olemaan varmasti, jotka eivät pääse maaliin saakka, Nilsson jatkaa.

Ruotsin jo uransa lopettanut yleisurheilutähti Susanna Kallur ihmettelee monien muiden tavoin, kuinka kisat annettiin Dohaan.

– Onko olemassa jotain paikkaa, jossa olisi mukava järjestää MM-kisat? Sitä en tiedä, mutta Doha ei tunnut oikealta. Se olisi mielenkiintoista tietää, kuinka IAAF (kansainvälinen yleisurheiluliitto) perustelee valinnan. Laittavatko he painetta siihen, että kisoja rakentavilla olisi hyvät työolosuhteet. Sen haluaisin tietää, Kallur sanoo.

Dohan MM-kilpailut käynnistyvät 27. syyskuuta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja