Dohan MM-kisoissa ensimmäinen farssi – norjalaiset joutuivat vaihtamaan hotellia: "Siellä haisi p***a"

Asiantuntija Mika Järvinen perkaa Suomen joukkueen MM-odotuksia. 4:10
Videolla Dohan MM-kilpailujen ennakkoa.

Norjan maajoukkue on joutunut vaihtamaan hotellia Dohan yleisurheilun MM-kilpailujen alla, kertoo NRK. 

Norjan ja Ruotsin joukkueiden oli tarkoitus majoittua Ezdan -nimiseen hotelliin, mutta Norjan visiitista muodostui todella pikainen. Syynä tähän oli huoneiden epähygieenisyys. Norjan huippu-urheilun päällikkö Erlend Slokvik kertoo, että maajoukkuetta huijattiin huoneiden laadun suhteen.

– Meille näytettiin täysin eri huoneita, kun vierailimme täällä aiemmin. Nyt saimme todella paljon huonommat huoneet, jotka ovat epähygieenisiä. Siellä haisi paska, kylpyhuoneessa oli hometta ja ilmanlaatu oli huono. Urheilijat huomasivat heti, että emme voi asua siellä, Slokvik toteaa.

Norjan yleisurheiluliitto on itse maksanut uudesta hotellista, mutta se tulee vaatimaan korvauksia järjestäjiltä.

– Tulemme vaatimaan korvauksia, sillä järjestäjän tulee taata urheilijoille ilmainen yöpyminen. Hotellin vaihtaminen tulee maksamaan kymmeniä tuhansia euroja, jos järjestäjä ei korvaa sitä, Slokvik sanoo.

Ruotsin maajoukkue ei puolestaan pysty vaihtamaan majoitusta, sillä kulut kasvaisivat liian suureksi. 

– Taloutemme ei salli sitä ja silloin menettäisimme kaikki ruokailut sekä palvelut. Kaikki huoneet ovat hyvin vaatimattomia ja teemme töitä sen eteen, jotta täällä olisi hyvä asua, Ruotsin maajoukkueen johtaja Karin Torneklint sanoo Expressenille.

– Osa on vaihtanut huoneita, koska niissä on haissut epämääräiseltä. Osassa huoneista on outo haju ja olemme yrittäneet ratkaista ongelman vaihtamalla huoneita. Emme tiedä, mikä siellä tuoksuu, mutta se ei ole normaalia, Torneklint kertoo.

Dohan MM-kilpailut käynnistyvät perjantaina 27. syyskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat