Yle: Seppo Kääriäinen äimistelee Kulmunin kaatanutta tunarointia: ”Hämmästyttävä sotku”

Keskustan veteraanipoliitikko Seppo Kääriäinen kertoo Ylen haastattelussa luottavansa puolueen mahdollisuuksiin nousta kriisistä ja ihmettelee nykyisen puheenjohtajan Katri Kulmunin esiintymisvalmennusmaksuihin liittyvää sekoilua.

– Hämmästyttävä sotku. Ei tuollaisia saa syntyä missään tapauksessa. Ne pitää pystyä hoitamaan sääntöjen mukaan. Tämmöiset sotkut ovat huono juttu, hän kommentoi.

Keskustan puoluekokouksessa viime syyskuussa Kääriäinen tuki Kulmunin valintaa. Nyt hän kertoo osallistuvansa syksyn kokoukseen pelkkänä tarkkailijana – jos sää on hyvä ja hän pysyy terveenä.

Kääriäinen kuitenkin pitää Kulmunin innokkuutta jatkaa keskustan johdossa hyvänä asiana, eikä usko, että puoluejohdon vaihto itsessään toisi ratkaisua keskustan ongelmiin.

– Puoluejohdon pitää saada joukot laajemmin innostumaan, tekemään töitä. Siitä lähtee sitten se uusi nousu.

Irti kaupunkien ja maaseudun vastakkainasettelusta

Kääriäisen mielestä puolueen pitäisi jättää kaupunkien ja maaseudun vastakkainasettelu historiaan.

– Kyllähän yksi tämän koronatapauksen opetuksia on, että rajalinja kaupunkien ja maaseudun välillä kuuluu historiaan. Se ei ole tätä päivää, hän painottaa.

Kääriäisen mielestä keskustan tulisikin vaihtaa kurssia ja toimia jakajan sijasta sillanrakentajana kaupunkien ja maaseudun välillä. Hän kokee myös itse kuuluvansa molempiin leireihin.

– Minun Iisalmeni on ollut kaupunki vuodesta 1970. Koen olevani sekä kaupunkilainen että maalainen, hän kertoo.

"Kyllä keskusta tästä nousee"

Kääriäinen uskoo, että keskusta pystyy vielä nousemaan tämänhetkisestä kriisistään.

– Kyllä keskusta tästä nousee kärsivällisellä työllä. Ensimmäinen tehtävä on koota joukot, koota rivit ja lähteä liikkeelle siitä aatteen innostavasta sanomasta.

Hänen mielestään tämän taakan ei pitäisi kuitenkaan olla yksin Kulmunin tai tulevan puheenjohtajan harteilla.

– Keskustan asioissa on viimeisten vuosien ajalta niin paljon korjattavaa ja muutettavaa, että niiden muutosten tekeminen ei kyllä aivan helpolla tule valmiiksi, hän painottaa.

Katri Kulmuni piti tiedotustilaisuuden – puhui kierrellen kannatustavoitteista 18:09
Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmunin asema mitataan ensi syksyn puoluekokouksessa. Näin hän kertoi viikko sitten kannatustavoitteistaan.

Lue myös:

    Uusimmat