Keskustan uusi puheenjohtaja Katri Kulmuni ei tyrmää yhteistyötä perussuomalaisten kanssa: "Jos löytyy linja, jolla isänmaan tavoitteita voi edistää"

17:46
Keskustan uusi puheenjohtaja Katri Kulmuni vieraili Huomenta Suomessa.

Valtiovarainministerin salkusta kieltäytynyt keskustan tuore puheenjohtaja Katri Kulmuni pitää tällä hetkellä tärkeimpänä tehtävänään saada keskustan kannatuksen uuteen nousuun.

Katri Kulmuni valittiin Keskustan uudeksi puheenjohtajaksi viime lauantaina Kouvolan ylimääräisessä puoluekokouksessa järjestetyssä puheenjohtajavaalissa 1 092 äänellä.

Tuore puheenjohtaja kieltäytyi valtionvarainministerin salkusta keskustan vaikeaan tilanteeseen ja huonoon kannatukseen vedoten.

– Tässä vaiheessa ajattelen kyllä, että tärkeintä on nyt saada puoluetta taas eteenpäin, Kulmuni toteaa MTV Uutisille.

Keskustan kannatus on rypenyt pohjamudissa jo hyvän aikaa. Keskustan uuden puheenjohtajan mukaan Suomen heikko taloudellinen tilanne on osaltaan ollut vaikuttamassa puolueen kannatuksen jyrkkään laskuun.

– Keskusta kantoi suurta vastuuta siitä, että yli 100 000 pääsi töihin. Aina asiat eivät ole helppoja ja yksinkertaisia politiikassa, Kulmuni muotoilee.

Puheenjohtajan mukaan puolueen tulee jatkossa terävöittää visiotaan siitä, millaisena he näkevät hyvinvoivan Suomen seuraavana vuosikymmenenä.

Kulmunin mukaan keskusta erottuu muista puolueista selkeästi kotiseuturakkautensa ansiosta. Puolue pyrkii pitämään huolen, että jokainen kotiseutu on jatkossakin vireä ja elinvoimainen niiden sijainnista huolimatta.

Jotta tavoitteeseen päästään, kaupungeissa ja maakunnissa on pidettävä huoli, että palvelut säilyvät riittävinä kaikenikäisille.

– Jos miettii vaikkapa kaupunginosien tai -alueiden eriytymistä, se on mitä suurimmissa määrin tasa-arvokysymys myös ihmisten välillä. Keskusta tekee työtä sen eteen, ettei näin pääse käymään.

Yhteistyö perussuomalaisten kanssa mahdollista

Juha Sipilän (kesk.) hallitus koki vuonna 2017, ettei hallitusyhteistyö perussuomalaisten kanssa luonnistunut toisistaan poikkeavan arvopohjan vuoksi.

Kulmunin näkemys tulevaisuuden suhteen on valoisampi.

– Yleensä populismin terän katkaisemiseen on se, että populistit kantavat vastuuta. Vaalituloksesta riippuen täytyy olla valmis tekemään yhteistyötä kaikkien kanssa, vaikka arvot ja aatteet eivät olisikaan samanlaisia ja kaikissa asioissa ei päästäisi yhteisymmärrykseen. Jos löytyy linja, jolla isänmaan tavoitteita voidaan yhdessä edistää, ei ole järkevää kategorisoida ketään yhteistyön ulkopuolelle, Kulmuni linjaa.

Video: Millaisilla toimilla Katri Kulmuni pyrkii nostamaan Keskustan kannatusta? 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja