Mainos

Yle: SDP:n kannatus nousussa, perussuomalaisten laskussa

SDP:n kannatus näyttää nousseen pohjalukemista. Ylen uutisten Taloustutkimuksella teettämän kannatusarvion mukaan SDP:n kannatus on nyt 19,1 prosenttia, kun se helmikuussa vastaavassa tutkimuksessa oli lähes kolme prosenttiyksikköä heikompi.

SDP:n suosio näyttää siis palanneen vaalituloksen lukuihin. Jo maaliskuussa SDP oli nostanut kannatustaan vajaat kaksi prosenttiyksikköä helmikuun pohjalukemista.

Kokoomuksen kannatus oli 22,6 prosenttia eli sama kuin kuukausi sitten. Se on runsaat kaksi prosenttiyksikköä enemmän kuin vuoden takaisissa vaaleissa.

Keskusta oli kannatukseltaan kolmanneksi suurin puolue. Sen kannatusosuus oli 16,4 prosenttia eli 0,3 prosenttiyksikköä maaliskuista alhaisempi.

Perussuomalaisten kannatus tuntuu kaiken aikaa laskevan. Puolue sai mittauksessa 14,1 prosentin lukemat. Tammikuussa se sai vielä 17,4 prosentin kannatuksen ja helmikuussakin 16,1 prosentin kannatuksen. Maaliskuussa puolueen kannatus putosi 15,8 prosenttiin.

Perussuomalaisten suosion lasku on ollut jyrkkä. Vielä viime kesänä puolueen kannatus pyöri yli 20 prosentissa. Parhaimmillaan kannatus oli jopa 23 prosenttia.

Vihreilläkin laskua

Myös vihreiden kannatus on laskenut. Huhtikuun mittauksessa se oli 10,4 prosenttia, kun se vielä maaliskuussa oli 11,0 prosenttia.

Vasemmistoliitto on SDP:n tapaan parantanut asemiaan. Maaliskuussa kannatus oli 8,1 prosenttia ja huhtikuussa 8,9 prosenttia.

Huhtikuun mittauksen perusteella näyttää siltä, että RKP ja kristillisdemokraatit ovat jumiutuneet alle neljän prosentin kannatuksen puolueiksi. RKP:n kannatus oli 3,7 prosenttia ja kristillisdemokraattien 3,2 prosenttia.

Tutkimuksen haastattelut tehtiin 3.-26. huhtikuuta. Tutkimukseen vastasi 2 892 henkeä. Heistä 1 877 eli 64,9 prosenttia kertoi puoluekantansa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.