Mainos

Yle: Pedofiileja saatetaan tulevaisuudessa lääkitä

Suomessa harkitaan vakavasti seksuaalivietin lamaavan lääkityksen määräämistä vaarallisimmille pedofiileille.

Ylen uutisten mukaan oikeusministeriön asettama työryhmä on päätymässä kantaan, että lääkitys voidaan ottaa käyttöön Suomessakin.

Esimerkiksi Ruotsissa ja Tanskassa seksuaalirikollisia lääkitään jo, mutta Suomen lain mukaan ketään ei voi lääkitä ilman omaa suostumusta.

Lääkehoito olisi mahdollista lähinnä vankilan ulkopuolella suoritettavissa rangaistuksissa, kuten ehdollisessa vankeudessa, ehdonalaisessa vapaudessa ja valvotussa koevapaudessa. Ylen mukaan työryhmä pohtii vielä, voisiko lääkityksestä lipsuvan passittaa heti takaisin vankilaan.

Lääkitys määrättäisiin sellaisille tuomituille, joiden riski uusia rikos vaikuttaa suurelta.

"Facebook ei houkuta pedofiileja"

Internet on osoittautunut turvallisemmaksi paikaksi lapsille kuin tähän asti on väitetty.

Aikuiset lähentelevät lapsia Facebookissa, MySpacessa ja muilla yhteisösivustoilla erittäin harvoin, ilmenee Yhdysvaltain osavaltioiden työryhmän selvityksestä.

New York Times -lehti kertoo tuloksista verkkosivuillaan ennen raportin virallista julkistamista.

Työryhmä arvostelee aiempia selvityksiä, joiden mukaan jopa joka viidennelle alaikäiselle on tehty seksuaalisia ehdotuksia netissä. Useimmin näiden yhteydenottojen taustalla ovat kuitenkin lapsen ikätoverit, raportista ilmenee.

Lasten keskinäinen kiusaaminen onkin työryhmän mukaan suurempi ongelma kuin aikuisten yritykset lähennellä alaikäisiä - niin internetissä kuin tosielämässäkin.

Facebookin kaltaiset sivustot eivät ole lisänneet riskiä saada ehdotuksia aikuisilta.

-Yhteisösivustot ovat hyvin paljon samanlaisia kuin tosielämän yhteisöt, joissa on enimmäkseen kunnon ihmisiä rehellisin aikein, sanoo työryhmän jäsen John Cardillo New York Timesissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.