Mainos

YLE menestyi Prix Europassa

Suomi on voittanut ensimmäisen kerran Prix Europa -palkinnon dokumenttien alueella "Olen vapaa" -elokuvan saatua pääpalkinnon Berliinissä päättyneessä katselmuksessa.

Venäläis-suomalaisen yhteistuotannon ovat ohjanneet Gennadi Gorodni ja Andrei Osipov. Suomessa tuotannosta on vastannut TV 2:n Dokumenttiprojekti. Elokuva esitetään TV 2:ssa uusintana joulukuussa.

Yleisradion menestystä täydensi ajankohtaisohjelmien kategoriassa annettu pääpalkinto reportaasi-dokumentille "Exodus - Vinan maailma". Belgialaisen dokumentin suomalaisena yhteistuottajana toimi myös TV 2:n Dokumenttiprojekti. Ohjelma on jo esitetty "Saman auringon alla" -sarjassa TV 2:ssa.

Prix Europa on yksi maailman tärkeimmistä televisiotapahtumista, johon Euroopan maiden tv-yhtiöt nimeävät ehdokkaansa palkintojen saajiksi. Dokumenttisarjassa Suomella oli ehdolla myös TV 1:n yhteistuotanto.

Palkitut dokumentit

"Olen vapaa" -elokuva on aiemmin voittanut pääpalkinnon Pietarin kansainvälisillä elokuvajuhlilla. Se on hyväksytty myös maailman arvostetuimman dokumenttitapahtuman, Amsterdamin elokuvajuhlien kilpailusarjaan joulukuussa.

Elokuva on runollinen kertomus hiekkaan katoavasta entisestä kalastajakylästä Shoinasta, joka sijaitsee Siperiassa, 60 kilometriä Arkangelista pohjoiseen.

Venäläisen elokuvan parhaan perinteen mukaisesti elokuvan päähenkilö puhuu rakkaudesta, elämän tarkoituksesta, Turgenevistä ja Dostojevskistä.

Exodus - Vinan maailma käsittelee pakolaisten asemaa Euroopassa viisivuotiaan kurdityttö Vinan kokemusten kautta hänen matkustaessaan Ruotsista kotiseudulleen Pohjois-Irakiin.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.