Mainos

Yle: Kuolleella suomalaismiehellä oli mukanaan väärennetty kutsukirje Ugandaan – "Selvitämme kuka kirjeen oli väärentänyt ja antanut"

Ugandan Kampalassa kuollut 41-vuotias suomalainen liikemies oli esittänyt Ugandan lentokenttäviranomaisille väärennetyn kutsukirjeen, uutisoi Yle.

– Selvitämme parhaillaan, kuka kirjeen oli väärentänyt ja kuka kutsun on antanut, poliisin tiedottaja Luke Owoyesigire Kampalan poliisista kertoo Ylelle.

Ylen mukaan kirjeessä kutsun esittäjäksi oli nimetty Ugandan valtion sisäisen turvallisuuspalvelun johtaja. Hän on sanonut ugandalaislehti Daily Monitorille, että hän ei ole kutsunut suomalaismiestä Ugandaan.

Kampalan poliisi ei toistaiseksi epäile miehen kuolemaan liittyvän rikosta, mutta henkirikoksen mahdollisuutta ei ole suljettu pois.

– Odotamme toksikologisten tutkijoiden raporttia. Kun se valmistuu, saamme tietää, myrkytettiinkö hänet tai vastaavaa, poliisin tiedottaja kertoo Ylelle.

Matkaseurueessa Suvi Lindénin kanssa

Tiedottajan mukaan poliisi löysi huumeita kuolinpaikalta hotellihuoneesta. Se ei ole vielä tiedossa, onko huumeita käytetty tai kuka niitä on hotellihuoneeseen tuonut.

Mies löydettiin kuolleena hotellihuoneestaan viime viikon alkupuolella. Liikemies oli perheellinen, ja hän oli ollut ehdolla kunnallisvaaleissa.

Miehen matkaseurueessa oli mukana ex-ministeri Suvi Lindén.

Ilta-Sanomien mukaan Lindénillä ja miehellä, joka kuoli Ugandassa viime viikolla, on ollut yhteistä liiketoimintaa aiemmin.

Ylen mukaan suomalaismies markkinoi maassa puolustusteknologiaa valmistavan Patrian aseita.

Hän toimi pienessä liikkeenjohdon konsultointia tarjoavassa yrityksessä.

Ugandalainen Daily Monitor -lehti kertoo myös, että niin ikään kuolleena löydetyn ruotsalaismiehen tapaus on avoinna. Sebastian-niminen mies löytyi Sheraton-hotellista kuolleena helmikuun 5. päivä – hän oli saapunut maahan lehden mukaan vain tunteja aiemmin.

Mies löydettiin sen jälkeen kun hänen vaimonsa oli hälyttänyt hotellin henkilökunnan tarkistamaan miehen tilannetta. Vaimo oli yrittänyt soittaa miehelleen, kertoo ugandalaislehti. 

*12.2.2018 klo 18.55: Muokattu otsikon muotoilua ja vaihdettu linkiksi tiedot Ilta-Sanomista, joka kertoi Lindenin tiedoista ensimmäisenä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja