Mainos

Suomalaismiehen kuolemaan liittyy yhä erikoisempia käänteitä: Kuolemasta uutisoinut toimittaja siepattu Ugandassa

Siepatun toimittajan Charles Etukurin työnantaja New Vision -lehti uskoo, että teon taustalla on turvallisuuspalvelu. Etukuri on uutisoinut lehdessään suomalaisen liikemiehen kuolemasta.

New Vision kertoo asiasta Twitterissä:

– Turvallisuuspalvelu sieppasi toimittaja Charles Etukurin New Visionsin pääkonttorista Kampalasta, lehti tviittaa.

Suomalainen liikemies löydettiin kuolleena hotellihuoneestaan Kampalasta viime viikolla. Etukuri on uutisoinut miehen kuolemasta lehdessään.

Lehden mukaan armeijapukuiset miehet sieppasivat toimittajan pääkonttorin edestä tiistaina iltapäivällä kello kahden aikaan. Silminnäkijän mukaan Etukuri tönäistiin sisään autoon, jonka jälkeen se kaasutti paikalta nopeasti pois.

Kampalan poliisipäällikkö Frank Mwesigwa sanoo, ettei hänellä tietoa Etukurin mahdollisesta pidätyksestä tai sieppauksesta.

41-vuotias suomalainen liikemies löydettiin kuolleena The Pearl of Africa -hotellista viime viikolla. Kampalan poliisi ei toistaiseksi epäile miehen kuolemaan liittyvän rikosta, mutta henkirikoksen mahdollisuutta ei ole suljettu pois. Kampalan poliisin tiedottajan mukaan hotellihuoneesta löydettiin huumeita. Se ei ole vielä tiedossa, onko huumeita käytetty tai kuka niitä on hotellihuoneeseen tuonut.

Ex-ministeri mukana matkaseurueessa

Ilta-Sanomien mukaan miehen matkaseurueessa Ugandassa oli myös kokoomuksen ex-ministeri Suvi Lindén. Lindénillä ja miehellä on ollut yhteistä liiketoimintaa aiemmin.

MTV Uutiset on yrittänyt tavoittaa Lindéniä lukuisia kertoja, mutta hän ei ole vastannut soittopyyntöihin. Se, mikä Lindénin rooli matkalla oli, ei ole tiedossa.

Pääkaupunkiseudulla asunut liikemies oli perheellinen, ja hän oli ollut ehdolla kunnallisvaaleissa. Hän toimi pienessä liikkeenjohdon konsultointia tarjoavassa yrityksessä. Lisäksi hän oli mukana muutaman muun yrityksen toiminnassa.

Toimittajan sieppauksesta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Iltalehti. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.