Mainos

Lehti: Ugandan tragediasta uutta tietoa – poliisilla kolme kiinniotettua naista, joista "päätekijä" toi huumepussin suomalaismiehen huoneeseen

Ugandan poliisi epäilee kolmea naista osallisuudesta suomalaisen liikemiehen kuolemaan, kertoo paikallislehti Observer.

Poliisi pitää kolmikkoa kiinniotettuna.

Lehden haastatteleman Ugandan poliisin ylimmän vastuuhenkilön Kale Kayihuran mukaan yksi naisista poistui suomalaismiehen hotellihuoneesta kuolemaan edeltävänä iltana. Hän palasi valvontakameroiden mukaan takaisin huoneeseen muovipussin kanssa. Poliisi epäilee, että pussissa oli huumeita, joihin suomalainen kuoli.

Ruumiinavauksessa 41-vuotiaan miehen kehosta löytyi kokaiinia ja hyönteismyrkkyä. Liikemiehen paikalliseksi ystäväksi Ugandan lehtitietojen mukaan mainittu Faridah, 27, poistui hotellihuoneesta suomalaismiehen kuolinaamuna 7. helmikuuta.

Nainen otettiin kiinni jo samana päivänä, mutta päästettiin vapaaksi takuita vastaan. Hänet otettiin kiinni kuitenkin uudelleen lentokentällä kaksi päivää myöhemmin, kun hän yritti poistua maasta.

Päätekijä?

Naisen väitetään olevan yksi suomalaismiehen epämääräisen liikematkan pääjärjestäjä. Suomalaismies oli saanut Patrian myyntipäälliköltä luvan markkinoida Patrian tuotteita Ugandassa. Observerin mukaan mies oli siinä uskossa, että Ugandan hallitus on kiinnostunut ostamaan suomalaismieheltä aseita.

Valtionyhtiö Patrian johto kiisti tienneensä asiasta, ja tapauksen seurauksena kolme yhtiön väliportaan päällikköä on erotettu tehtävästään.

Liikemies joutui ongelmiin jo lentokentällä, kun hänen esittämänsä kutsukirje Ugandaan todettiin väärennetyksi.

Observerin mukaan pääepäilty Fatima on kertonut, että muista kiinniotetuista naisista toinen myi hänelle kokaiinia, jota naisen mukaan suomalaisliikemies oli pyytänyt hänen hankkimaan. Kolmas kiinniotettu nainen on Fatiman ystävä.

Lehden mukaan on vielä epäselvää, miten hyönteismyrkyt päätyivät suomalaismiehen elimistöön.

Matkalla oli mukana entinen viestintäministeri Suvi Lindén (kok.).

Asiasta uutisoi Suomessa ensin Ilta-Sanomat.

2:40

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.