Mainos

Ugandalaislehti kertoi suomalaismiehen kuolemasta, toimittaja "siepattiin" – esimies MTV:lle: "Olemme huolissamme"

2:05

Ugandassa kuolleen suomalaisen tapauksesta uutisoinut toimittaja Charles Etukuri ”siepattiin” maan pääkaupungissa Kampalassa tiistaina, kertoi miehen työnantaja, New Vision -lehti eilen Twitterissä. Toimittajan esimies kertoo MTV Uutisille, että mies on edelleen kiinniotettuna.

New Vision -lehden mukaan Etukurin otti kiinni Ugandan turvallisuuspalvelu. Armeijapukuisten miesten kerrotaan siepanneen toimittajan lehden pääkonttorin edustalta tiistai-iltapäivänä kello kahden aikaan. Suomessa asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti

Ylen mukaan Ugandan turvallisuusministeri Henry Tumukunde on myöntänyt, ettei toimittaja ole vapaana. Hän on kuitenkin kiistänyt, että kyse olisi sieppauksesta.

Etukurin esimies, Felix Osike kertoo MTV Uutisille, että Etukuri on yhä viranomaisten huostassa. Hänen mukaansa Ugandan turvallisuuspalvelu on kiinnostunut siitä, mistä Etukuri sai tietoonsa uutisoimiaan asioita.

– Turvallisuus(palvelu) tahtoo tietää, miten hän sai tietoa maanne kansalaisen pidätyksestä ja kuolemasta. Hän on antanut kirjatun lausunnon ja hänen on käsketty odottaa turvallisuuspalvelun johtajan päätöstä, Osike kertoo sähköpostiviestissä.

– Olemme huolissamme hänen terveydestään ja siitä, onko hän saanut hoitoa ja ruokaa. Yhtiö (New Vision) on kirjoittanut turvallisuusviranomaisille ja vaatinut selitystä kiinniotolle sekä Etukurin vapauttamista.

Suomalaismies saapui maahan väärennetyn kirjeen kanssa

New Vision -lehdessä on julkaistu useita Etukurin kirjoittamia, suomalaisen liikemiehen kuolemaa koskevia artikkeleita.

Kirjoitusten mukaan suomalaismies olisi muun muassa ollut pidätettynä Kampalaan saavuttuaan. Taustalla kerrotaan olleen väärennetty kutsukirje, jonka turvin mies oli pyrkinyt maahan.  

Suomessa ainakin Iltalehti ja Yle ovat kertoneet ugandalaisviranomaisilta saamiensa tietojen perusteella, että suomalaismies todella saapui maahan väärennetyn asiakirjan kanssa.

Väärennetyn kutsukirjeen allekirjoittajana oli Ugandan sisäisen turvallisuuspalvelun johtaja, joka kertoi Iltalehden haastattelussa, että suomalaismies oli joutunut huijauksen uhriksi. Hänen mukaansa suomalaismies ei kuitenkaan missään vaiheessa ollut pidätettynä asian vuoksi.

Kuolinsyy hämärän peitossa

Etukurin kirjoitusten mukaan Ugandassa olisi myös pidätetty turvallisuuspalvelun työntekijöitä väärennystapaukseen liittyen. Väitteet perustuvat kuitenkin nimettömiin lähteisiin, eikä virallista tietoa kutsukirjeen väärentäjästä tai väärentäjistä ole saatu. 

Yhtä lailla hämärän peitossa on suomalaismiehen kuolinsyy. New Visionin Felix Osiken mukaan niin tiedotusvälineet kuin viranomaisetkin odottavat tällä hetkellä poliisin tutkimusten valmistumista.

– Miehen kuolemaan liittyen ei ole tullut lisätietoja, mutta poliisi on kertonut odottavansa toksikologisten testien valmistumista ja että ne näyttäisivät, mihin mies kuoli.

41-vuotias suomalainen liikemies löydettiin kuolleena kampalalaisesta hotellista The Pearl of Africasta viime viikolla. Kampalan poliisi ei toistaiseksi epäile miehen kuolemaan liittyvän rikosta, ugandalaiset tiedotusvälineet ovat kertoneet. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.