Mainos

Yle: Haavisto kakkosena presidenttigallupissa

Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto on Ylen vaalimittauksen mukaan tarrannut kakkossijaan presidentinvaalin ensimmäisellä kierroksella.

Ylen Uutisten presidentinvaalitutkimuksessa kaikista vastanneista Haavistoa tukee 12 ja keskustan Paavo Väyrystä 10 prosenttia. Kokoomuksen Sauli Niinistö saa 29 prosentin tuen.

Edelliseen, tammikuun alussa julkaistuun Ylen mittaukseen verrattuna Haaviston kannatus on noussut neljä ja Väyrysen kaksi prosenttiyksikköä. Niinistön kannatus on pudonnut peräti kahdeksan prosenttiyksikköä.

Epävarmoja on edelleen paljon, sillä tässäkään mittauksessa 30 prosenttia ei osannut nimetä ehdokastaan. Epävarmojen määrä on kasvanut prosenttiyksiköllä.

Haavisto on Ylen mittauksen mukaan saanut lisätukea erityisesti SDP:n ja vasemmistoliiton riveistä. Väyrynen kerää itselleen ääniä lähinnä perussuomalaisilta.

Muista ehdokkaista seuraavana oleva perussuomalaisten Timo Soini saa kuuden prosentin kannatuksen. Hänen suosionsa on pudonnut edellisestä Ylen mittauksesta prosenttiyksikön.

Taloustutkimus haastatteli presidentinvaalitutkimusta varten 10.–18. tammikuuta yhteensä 1 457 henkilöä. Virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä molempiin suuntiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.