Mainos

Yle ei julkista Alho-nauhaa

Kansanedustaja Arja Alhon puhelinkeskustelusta alkanut jupakka jakaa yhä pahemmin myös demarien omia rivejä. SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Erkki Tuomioja pitää parempana, että Ylen toimittajan nauhoittama taustakeskustelu julkistetaan.

Kansanedustaja Arja Alho sanoo olevansa järkyttynyt siitä, että hänen ns. Sundqvist-sopimuksesta käymänsä puhelinkeskustelu on tuotu julkisuuteen. Vastoin oppositiopuolue Keskustan esittämää vaatimusta, Yleisradio ei aio julkistaa kohunauhaa.

Iltalehti kertoi eilen tietoja Alhon ja Yleisradion toimittajan käymästä keskustelusta, jossa Alho Iltalehden mukaan kyseenalaisti pääministeri Paavo Lipposen eduskunnalle antaman ilmoituksen todenperäisyyden.

Keskusta vaatii Sundqvist-nauhoja julkisuuteen

Oppositiopuolue keskustan eduskuntaryhmä edellyttää, että entisen ministerin Arja Alhon haastattelunauhat saatettaisiin nopeasti julkisuuteen. Puolue pitää kaikkien edun mukaisena, että eduskunta saa kaiken Ulf Sundqvistin vahingonkorvausten alentamiseen liittyvän materiaalin käyttöönsä.

Keskustan eduskuntaryhmä on myös pohtinut, aikooko se ryhtyä jatkotoimiin pääministeri Paavo Lipposen ja kansanedustaja Arja Alhon osuudesta ns. Sundqvist -tapauksessa. Mahdollisen välikysymyksen tekemisestä ei kuitenkaan tehty päätöstä.

Yle ei julkista Alhon keskustelunauhoja

Yleisradio ei aio julkistaa Yleisradion toimittajan ja kansanedustaja Arja Alhon välisestä puhelinkeskustelusta äänitettyjä nauhoja.
Ylen mukaan keskustelua ei ole nauhoitettu ohjelmantekotarkoituksessa, vaan se tarkoitettu taustamateriaaliksi. Alho myös itse kielsi nauhan käytön puhelinkeskustelun aikana, Yle perustelee.

Yleisradion toimitusjohtaja Arne Wessberg sekä hallintojohtaja Jussi Tunturi käsittelivät tänään asiaa yhdessä Yleisradion hallituksen kanssa.
Yleisradiolla ei ole oikeutta käyttää ohjelmissaan luottamuksellista puhelinkeskustelua, elleivät keskustelun molemmat osapuolet suostu siihen.
Yleisradio katsoo voivansa käyttää nauhoja ohjelmissaan, mikäli kansanedustaja Alho antaa siihen luvan. (MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.