Al-Holin leiriltä paennut äiti palasi alle 10-vuotiaiden lastensa kanssa tänään Suomeen – ulkoministeriö myönsi matkustusasiakirjat

1:22
Katso myös video: Tämä tiedetään al-Holista palanneesta perheestä.

Al-Holin leirillä ollut suomalainen äiti on palannut lapsineen Suomeen. Perhe saapui Helsinki-Vantaan lentokentälle lauantaina aamupäivällä.

Ulkoministeriö kertoo tiedotteessaan, että kyseessä on suomalainen äiti ja hänen alle 10-vuotiaat lapsensa. Perhe oli ulkoministeriön mukaan paennut Syyriasta Turkkiin ja hakeutunut siellä Ankarassa sijaitsevaan Suomen suurlähetystöön, missä heille oli myönnetty matkustusasiakirjat. Heidän paluunsa Suomeen järjestettiin yhteistyössä Turkin viranomaisten kanssa.

Helsinki-Vantaan lentokentällä perhettä olivat vastassa Suomen viranomaiset. Ulkoministeriö muistuttaa tiedotteessaan, että jokaisella Suomen kansalaisella on perustuslain mukainen oikeus palata halutessaan Suomeen. Ulkoministeriö painottaa myös, että Suomen suurlähetystöjen tehtävä on tarjota välttämättömiä viranomaispalveluja, kuten matkustusasiakirjoja, kotimaahan paluun mahdollistamiseksi.  

Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle. Ylen mukaan perhe on maksanut itse lentokustannuksensa, eikä Suomen valtio osallistu kuluihin millään lailla.

Ylen tietojen mukaan äitiä puhutetaan vasta kahden viikon koronakaranteenin jälkeen.

Toukokuun lopussa Suomeen saapui kolme Al-Holilla ollutta naista ja yhteensä yhdeksän lasta. Leiriltä palanneista ei ole aloitettu esitutkintaa eikä heihin ole kohdistettu pakkokeinoja.

Päivitys klo. 13:45: Päivitetty juttua Ulkoministeriön tiedoilla. Täydennetty juttua Ylen tiedolla, ettei valtio osallistu perheen lentokustannuksiin 2.8. klo 9.47.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja