Ulkoministeriö: Al-Holin leiriltä on palannut kolme perhettä

Kolme al-Holin leiriltä paennutta perhettä saapunut Suomeen Turkin kautta tänään iltapäivällä – lapset alle 10-vuotiaita 1:32
JUURI NYT: Kolme suomalaisperhettä on palannut al-Holin leiriltä.

Suomeen on iltapäivällä saapunut kolme al-Holin leiriltä paennutta perhettä, tiedottaa Ulkoministeriö.

Lapset ja naiset ovat olleet al-Holin leirillä Syyriassa, josta he ovat poistuneet kevään aikana Turkkiin. 

Perheet ovat jo saapuneet Turkista Suomeen tänään iltapäivällä. Suomalaislapsia ja heidän huoltajiaan on avustettu konsulipalvelulain mukaisesti. Ankaran suurlähetystössä heille on myönnetty matkustusasiakirjat ja paluu järjestetty yhdessä Turkin viranomaisten kanssa.

Ministeriön mukaan perheiden lapset ovat iältään alle kymmenvuotiaita. Alaikäisten lasten yksityisyyden suojasta ja turvallisuudesta johtuen viranomaiset noudattavat asiassa varovaisuutta. Ulkoministeriö ei kerro julkisuuteen palaajia koskevia yksityisiä henkilötietoja.

Turkin uutistoimisto Anadolu Ajansi kertoo maan sisäministeriön tietoihin pohjaten, että Suomeen saapui Turkista yhteensä 12 ihmistä.

Kaikkiaan leririllä on pidetty noin 30 suomalaista lasta ja heidän noin 10 äitiään.

Jokaisella Suomen kansalaisella on oikeus palata halutessaan Suomeen. Ulkoministeriö on kuitenkin suositellut, ettei kukaan yrittäisi lähetä sotatoimialueella leiriltä omin päin.

Ministeriön mukaan suomalaisten suunnitellut kotiuttamiset ovat olleet toistaiseksi jäissä koronapandemian takia keskeytyneen viranomaisyhteistön takia.

Lue myös:

    Uusimmat