Oikeusministeri Henriksson IS:lle: al-Holin leiriltä palaavia pidettävä silmällä – terrorismilakiin odotettavissa tiukennuksia

Oikeusministerin mukaan hallitus on tekemässä kiristyksiä terrorismilakeihin alkuvuodesta asetetun työryhmän tekemien ehdotusten pohjalta, uutisoi IS.

Suomeen saapui viikko sitten Syyriasta al-Holin leiriltä paenneita naisia ja lapsia. He pääsivät Suomeen Turkin kautta. Tilanne on herättänyt keskustelua siitä, minkälainen turvallisuusuhka terroristijärjestö Isisiin kytkeytyvät henkilöt saattavat olla Suomelle.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r) painottaa, että nyt on poliisin tehtävä tutkia mikä naisten tilanne Isisin kalifaatissa ja Syyriassa on ollut.

– On vakava asia, että meillä on ihmisiä, jotka haluavat lähteä tällaiseen paikkaan ylipäänsä ja heitä täytyy pitää silmällä, oikeusministeri sanoo IS:lle.

– En voi ottaa kantaa yksityistapauksiin, mutta lähden siitä, että heiltä on kysytty, mitä on tehty.

Terrorismilain tarkasteluun asetettu työryhmä luovuttaa mietintönsä Henrikssonille viimeistään ennen juhannusta. Oikeusministerin arvion mukaan terrorismia koskevaan lainsäädäntöön tehdään tiukennuksia.

Työryhmä on pohtinut erityisesti terroristijärjestöön kuulumisen rangaistavuutta, joka on lakiteknisesti hankalasti säädettävä, IS kertoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja