Mainos

Yksinkertaisuus on koruissa kauneutta

Kultaliikke Oz Jewelissä pääsee kurkistamaan, miten kultasepät valmistavat yksinkertaisia, mutta moderneja koruja hopeasta, kullasta ja platinasta. Pelkistetyt sormukset sopivat nykyaikaiselle morsiamelle.

Oz Jewel -koruliike eroaa siinä mielessä monesta muusta kultaliikkeestä, että liikkeessä myydään koruja, jotka omistajapariskunta on sekä suunnitellut että valmistanut itse. Kultaseppä Tiina Arkko sekä hopeaseppä Vesa Nilsson haluavat antaa kasvot Oz Jewelin modernin pelkistetyille koruille: korut eivät ilmesty vitriiniin tuntemattomasta suuryrityksestä, vaan liikkeen yhteydessä olevasta työhuoneesta.

– Koruissamme korostuu kotimaisuus. Moni ei alkuun huomaa, että myymälämme korut valmistetaan samassa tilassa kuin missä myymälä on, Vesa Nilsson kuvailee.

Oz Jewel on löytänyt vahvuutensa paikallisuudesta. Asiakkaille on tärkeää tietää, että korut ovat eettisistä materiaaleista ja Suomessa valmistettuja. Yrityksen tiloissa pääsee myös hieman kurkistamaan, millaista kultaseppien työ on. Myymälän yhteydessä olevaan työhuoneeseen on näköyhteys.

Pelkistetyt muodot ihastuttavat

Hiljattain Helsingin Uninoninkadulle muuttanut Oz Jewel käyttää koruissaan hopeaa, kultaa, valkokultaa ja platinaa.

Korujen muotoilu on Vesalle ja Tiinalle erityisen tärkeää. He kuitenkin alleviivaavat, että usein koruista huomaa vasta valmistusvaiheessa, onko lopputulos mieleinen. Tämän takia onkin tärkeää, että sama tiimi sekä suunnittelee että valmistaa korut.

– Muotoilua ei voi tehdä kaavan mukaan. Muotoilumme filosofia on antaa ikään kuin henki koruun sitä tehdessämme. Muotoilu ei ole pelkkää muodon antamista. Teemme korut tavallaan itsellemme ja toivomme, että muutkin pitävät niistä, Vesa selventää.

Pariskunnan mielestä korujen kauneus tulee parhaiten esiin, kun koruun ei lisätä liian paljon erilaisia dekoraatioita.

– Esimerkiksi suunnittelemassani Aalto-kaulakorussa ei ole nurjaa puolta ja myös kiinnitys on integroitu koruun, Tiina kertoo.

– Koristeellisia koruja on myös helpompi valmistaa kuin pelkistettyjä. Yksinkertaisesta muodosta huomaa kaikki virheet. Se ei anna anteeksi mitään, Vesa sanoo.

Mikä vain voi inspiroida

Oz Jewelin mallistolla on hyvin yhtenäinen linja, vaikka sekä suunnittelijoita että tekijöitä on kaksi. Vesa on inspiroitunut korun tekoon esimerkiksi kuultuaan hyvän kappaleen, ja hänen luonnoskirjansa pursuaa tekstiä. Tiina taas saa parhaat ideat piirtämällä. Innostuksena voi toimia kaikenlainen nähty: vaikkapa katuun liiskautuneessa purukumissa voi nähdä mielenkiintoisia muotoja.

– Ensi syksynä on luvassa mallisto, jonka korut ovat saaneet innoituksensa kotikaupungistamme Helsingistä. Aivan tavalliset asiat ovat innoittaneet mallistoa, kuten Helsingin vanhat katukivetykset, Vesa kertoo.

– Linjamme on niin yhteen hioutunut, että toinen voi jatkaa toiselta keskenjäänyttä työtä, Tiina kuvailee.

Oz Jewelin korut ovat saaneet myös tunnustusta. Vuonna 2007 Tiina Arkko valittiin vuoden kultasepäksi. Onpa käsityöläisperinteitä vaaliva merkki saanut muutakin näkyvyyttä: Tiina on ollut mukana Pauligin kahvimainoksessa. Mainoksen isokivinen sormus ihastutti niin paljon, että tv:n katselijat ottivat jopa MTV3-kanavaan yhteyttä saadakseen tietää, mistä kyseistä sormusta saa.

Ei ole yhdenlaista asiakasta

Oz Jewel on ollut pystyssä jo yli kymmenen vuotta. Yrityksen alkuaikoina Vesa ja Tiina kehittelivät koruilleen ikäkohderyhmää, mutta huomasivat pian, ettei koruja ostavia asiakkaita voi luokitella. Ihastus yksinkertaisia muotoja kohtaan yhdistää kaikenlaisia ja -ikäisiä asiakkaita.

Tiina ja Vesa toteuttavat tietysti omien mallistojensa lisäksi myös tilaustöitä. Useimmiten esimerkiksi kihlasormuksia hakevat ovat aluksi viehättyneet Oz Jewelin tyylistä ja haluavat sormuksiinsa jotain samanhenkistä.

– 3-D-mallinnuksella voi nykyään näyttää, millainen sormus on suunnitteilla. Näin voi helposti varmistaa, että sekä asiakkaalla että tekijällä on mielessään samanlainen sormus, Vesa sanoo.

Lähde:Oz Jewel

Artikkelin tarjoaa:
Oz Jewel

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.