Yksi prinssi Harryn elämän häpeällisimmistä kohuista ei unohdu koskaan – ja se aiotaan lähteiden mukaan käsitellä myös The Crownin tulevalla kaudella

Prinssi Harryn kohuelämäkerta on nyt julki – asiantuntija kertoo, mitkä kysymykset kysyisi itse kuninkaalliselta 13:56
Prinssi Harryn kohuelämäkerta puhuttaa – asiantuntija kertoo, mitkä kysymykset kysyisi itse kuninkaalliselta

Prinssi Harryn elämän tapahtumien yksi suurin häpeäpilkku tullaan The Sunin mukaan näkemään The Crown -sarjan viimeisellä tuotantokaudella.

Prinssi Harry, 38, tunnettiin nuorempana todellisena brittihovin raikuliprinssinä, jonka bilekuvat komeilivat usein saarivaltion tabloidlehtien kansissa. Bilekuvat aiheuttivat kohun jos toisenkin, mutta yksi oli kuitenkin ylitse muiden. Vuoden 2005 tammikuussa, kun Harry oli 20-vuotias, hänet kuvattiin surullisenkuuluisalla tavalla naamiaisissa natsiasuun pukeutuneena, ja seuraavana päivänä otos oli The Sun -sanomalehden etusivulla. 

Kuninkaallinen perhe esitti tuolloin hyvin pikaisesti anteeksipyynnön Harryn puolesta ja myös Harry pahoitteli julkisuudessa harkitsematonta asuvalintaansa. Viimeksi Harry itse kommentoi asiaa ja siitä kokemaansa häpeää julkisesti joulukuussa ilmestyneessä Harry & Meghan -dokumenttisarjassa, joka kertoo Harryn ja hänen vaimonsa herttuatar Meghanin yhteisen elämän vaiheista. 

Niin ikään Netflixin tuottama The Crown aikoo The Sunin mukaan käsitellä prinssi Harryn elämän yhden häpeällisimmän skandaalin tulevalla tuotantokaudellaan. Sarjassa ei ole aiemminkaan kaihdettu kuninkaallisille epämieluisien aiheiden käsittelyä, eikä sen kuudes eli viimeinen tuotantokausi tule näillä näkymin olemaan poikkeus.

Ennakkotietojen mukaan sarjassa tullaan näkemään natsipuvusta aiheutunut kohu sekä sen jälkiseuraukset. Harrya esittää sarjassa Luther Ford.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Prinssi Harry on sittemmin puhunut aktiivisesti julkisuudessa rasismin vastaisuudesta, ja on tuominnut useaan otteeseen varsinkin vaimoonsa Meghaniin kohdistuneen rasismin. Joulukuussa 2022 Harry ja Meghan saivat New Yorkissa Ripple of Hope -palkinnon rasismin vastaisesta kannanotostaan. Harrya läheiset lähteet kertovat, että natsipukukohun nostaminen esille jälleen tulisi olemaan prinssille tuskallista.

– Se on yksi Harryn elämän häpeällisimmistä tapahtumista, ja hän viimein puhui siitä viime joulukuussa, lähteet kertovat. 

Lähteet arvelevat, että vaikka vanhemmat sukupolvet muistavat The Sunin Harryn natsipukuotsikoinnin varsin hyvin, saattaa asia tulla yllätyksenä nuoremmille katselijoille. 

– Viime aikoina Harry on esittänyt Netflixissä väitteitä Britanniassa vallitsevasta rasismista ja kuninkaallisen perheen tiedostamattomista ennakkoluuloista. On tavallaan ironista, että Netflix on se, joka ottaa tämän tapauksen esille, lähde arvioi.

Alkuvuodesta ilmestyneessä elämäkertakirjassaan Spare (suom. Varamies) Harry kirjoitti, että hänen isoveljensä prinssi William ja tämän puoliso Catherine olisivat käskeneet häntä pukeutumaan natsiasuun ja "ulvoneet naurusta" nähdessään sen Harryn yllä. Väite on lähteiden mukaan ollut kuninkaallisten perheenjäsenten keskuudessa hyvin kiistelty. 

Vuoden 2005 kohunaamiaiset isännöi olympiaesteratsastaja Richard Meade. Neljä vuotta natsipukukohun jälkeen Harry puolestaan pyysi anteeksi sitä, että oli viitannut Sandhurstin kadettitoveriinsa rasistisella nimityksellä.

The Crownin kuudennen ja viimeisen tuotantokauden odotetaan ilmestyvän loppuvuodesta 2023.

Lue myös:

    Uusimmat