Yksi päivä F1-kauden alkuun: esittelyssä Mercedes – mestarin autossa silmiinpistävä ero Ferrariin

F1-kauden alkuun on enää yksi päivä aikaa. Esittelemme jokaisena päivänä ennen Australian kisaviikonloppua kaksi tallia. Kymmenentenä eli viimeisenä vuorossa on viiden viime kauden tuplamestari Mercedes

Barcelonan talvitestien aikana huomiota herättivät Mercedeksen ja mestaritallia väkevästi viime vuosina haastaneen Ferrarin hyvin erilaiset etusiipiratkaisut.

Koulukuntia näyttäisikin olevan kaksi: Mercedeksen mallia on suosinut muun muassa Red Bull, kun taas Ferrarin kanssa samoilla linjoilla etusiipensä kanssa ovat ainakin Alfa Romeo ja Toro Rosso. 

Toisistaan hyvin erilaisilla aerodynamiikkaratkaisulla voi olla hyvin merkittävä vaikutus Mercedeksen ja Ferrarin välille ennakoituun mestaruustaistoon. 

–  Etusiivestä tuleva ilmavirtaus ohjataan eturenkaiden yli ja ohi aivan eri tavalla. Se vaikuttaa tietysti koko loppuautoon, eli miten eturenkaiden takana olevat kääntölevyt toimivat ja ohjaavat ilmaa, miten ilma menee sivuponttonien vierestä pohjalevyn yli ja luo diffuusorin avulla downforcea autolle, C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen selvittää. 

– Nämä tallit ovat ottaneet hyvin erilaiset lähestymiskohdat tämän vuoden sääntöihin. Kumpi on se oikea tie? Sitä vastausta ei vielä tiedetä, hän jatkaa. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Australian GP suorana 15.-17.3.
Ke: Kauden avajaiset klo 08.10
To: Formulasirkus klo 22.35 (MTV3)
Pe: 1. harjoitukset klo 02.55,
2. harjoitukset klo 06.55
La: 3. harjoitukset klo 04.55, aika-ajot klo 07.55, ennakkotunnelmat klo 07.00
Su: Australian GP klo 07.10, ennakkotunnelmat klo 06.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Lisää Oikarisen ja C Moren F1-selostajan Niki Juuselan keskustelua Mercedeksestä jutun videolla. Alla linkit aiempiin talliesittelyihin. 

Lue myös:

    Uusimmat