Kaksi päivää F1-kauden alkuun: esittelyssä Red Bull – selkeämpää kuskien välistä nokkimisjärjestystä ei kenelläkään muulla

F1-kauden alkuun on enää kaksi päivää aikaa. Esittelemme jokaisena päivänä ennen Australian kisaviikonloppua kaksi tallia. Kahdeksantena vuorossa on viime kauden MM-kolmonen Red Bull.

Suuri muutos Red Bullissa on se, että voimanlähde on nykyään Honda. C Moren asiantuntijan Ossi Oikarisen mielestä uusi yhteistyö on mahdollisuus, etenkin kun yhteistyö Renault'n kanssa oli säröjä täynnä.

– Olisiko tämä Hondan uuden alku nyt käsillä? Oikarinen miettii.

Kuljettajista Max Verstappenin kyvyt ovat tiedossa, Toro Rossolta nousseella Pierre Gaslylla oli testeissä ongelmia. C Moren F1-selostajan Niki Juuselan mielestä missään muussa tallissa ei ole yhtä selkeää ykkös-kakkoskuski-asetelmaa kuin Red Bullilla. Oikarinen uskoo, että se sopii Verstappenille hyvin, mutta Gaslyn paine on kova.

– Tällä hetkellä puhutaan Red Bullista puhtaasti Max Verstappenin tiiminä. Max Verstappen on se, johon satsataan, Juusela sanoo.

Parannettavaa silti löytyy.

– Maxilla on vielä vähän kasvamisen paikkaa. Olisi liioiteltua sanoa, että Max on täysin valmis F1-kuljettaja. Verrataan esimerkiksi suorittamisen kypsyyttä ja taktista ajattelua kisan aikana, ne eivät välttämättä ole Maxin vahvuus. Hän on parantanut huimasti muutaman viime kauden aikana ja mennyt eteenpäin, siinä ei ole kysymysmerkkiäkään. Mutta onko hän ihan valmis, onko esimerkiksi (Lewis) Hamiltonin tasolla – minun mielestäni ei ole vielä, Oikarinen sanoo ja muistuttaa, että Verstappen kehittyy ajan kanssa.

Juusela uskoo, että Red Bull saattaa jopa pudota kärkikolmikosta, Oikarisen arvioissa sija pysyy, mutta kärkikaksikko on vielä liian kaukana.

– Onko Red Bullin auto riittävän hyvä haastamaan Ferraria ja Mercedestä tällä hetkellä – ihan siihen en usko, Oikarinen sanoo. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Australian GP suorana 15.-17.3.
Ke: Kauden avajaiset klo 08.10
To: Formulasirkus klo 22.35 (MTV3)
Pe: 1. harjoitukset klo 02.55,
2. harjoitukset klo 06.55
La: 3. harjoitukset klo 04.55, aika-ajot klo 07.55, ennakkotunnelmat klo 07.00
Su: Australian GP klo 07.10, ennakkotunnelmat klo 06.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Lisää Oikarisen ja C Moren F1-selostajan Niki Juuselan keskustelua Red Bullista jutun videolla. Alla linkit aiempiin talliesittelyihin. 

Lue myös:

    Uusimmat