Mainos

Yksi hetki olisi voinut maksaa kolmevuotiaan hengen – "yliannostus" pelästytti äidin: ”Voi tapahtua kaikille”

Huomion herpaantuminen, kolmevuotias tyttö ja lääkekaappi. Tämä yhtälö aiheutti lapselle todellisen hengenvaaran.

Tuoreessa julkaisussaan australialaisäiti ja bloggari Stevie Niki kertoo, miten hengenvaarallinen tilanne sai alkunsa, ja kuinka sama voi tapahtua kenelle tahansa. 

Tapahtuneessa oli katastrofin aineksia

Kaikki sai alkunsa, kun kotipihalla sukulaistensa kanssa ollut Niki luuli hänen kolmevuotiaan tyttärensä leikkivän kiltisti huoneessaan. Huone oli täysin turvallinen, eikä äiti uskonut tytöllään olevan mitään hätää. Sisälle tultuaan äitiä odotti kuitenkin armoton näky; keittiön tuoli oli raahattu kaapin eteen ja lääkekaapin ovi oli auki. 

– Lääkekaappi sijaitsee korkeammalla kuin pääni, mikron yläpuolella, ja sinne on vaikea yltää. Mutta hän oli onnistunut työntämään molemmat tuolipinot toiselta puolelta keittiötä ja käyttämään niitä tikkaina, pääsemään kaapille, avaamaan sen ja saamaan puoliksi täynnä olevasta kaapista reseptilääkkeitä ja joitain värikkäitä kurkkutabletteja, äiti kertoo blogissaan. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Äiti kiidätti tytön sairaalaan, mutta onneksi tyttö oli ottanut vain hitaasti vaikuttavaa melatoniinia, nukahtamista helpottavaa hormonia. Tapaus sai neljän lapsen äidin kuitenkin pohtimaan, mitä kaikkea olisi voinut tapahtua. Lääke olisi voinut olla mitä tahansa. Yliannostus olisi voinut olla todellinen.

Syyllistäminen ei auta ketään

Tästä syystä hän haluaakin kertoa tarinansa varoittaakseen kaikkia vanhempia, jotta samaa ei tapahtuisi heidän lapsilleen. Äidin mukaan tämä ei vaadi muuta kuin yhden pienen hetken, jolloin huomiosi on muualla.

– On helppoa ajatella, että tätä ei tapahdu meille, mutta se voi. Se voi tapahtua kenelle tahansa missä tahansa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaikka olisit kuinka varovainen ja huolellinen tahansa, onnettomuuksia voi sattua 24 tuntia vuorokaudessa. Äidin mukaan olisikin erittäin tärkeää, että vanhemmat eivät syyllistäisi niistä itseään. 

– Tiedän olevani hyvä äiti, rakastan lapsiani ja he rakastavat minua. Yritän parhaani ja joskus epäonnistun. Toimikoon tämä muistutuksena, että näitä asioita voi tapahtua aivan kaikille meille, Niki toteaa. 

Osaatko elvyttää lapsen? Kertaa ohjeet videolta. 

1:29

Lähde: Goodtoknow

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.