Mainos

Sankariteko tallentui videolle – äiti pelasti yksivuotiaan lapsensa tukehtumiselta

Nopealla toiminnalla lapsensa hengen pelastanut äiti toivoo, että hänen tekonsa tulisi mahdollisimman monen vanhemman tietoisuuteen. Se voi auttaa pelastamaan sinunkin lapsesi hengen.

Tapahtumaketju sai alkunsa, kun yksivuotias Hollis oli leikkimässä kolmevuotiaan sisarensa kanssa nukkekodilla. Kaksikko naposteli leikin lomassa vihanneslastuja, kunnes yhtäkkiä lastu juuttui Hollisin kurkkuun tukkien hengitystiet.

Nuoresta iästään huolimatta Hollis tiesi välittömästi, kuinka toimia – hän lähti etsimään viereisessä huoneessa ollutta äitiään.

Vakava tilanne oli nopeasti ohi

Huoneessa olleeseen valvontakameraan taltioitui, kuinka nopeasti ja määrätietoisesti äiti tilanteessa oikein toimi.  

– Hyppäsin välittömästi äiti-vaihteeseen, kun se tapahtui, äiti Jennifer Hull kertoo tapahtuneesta.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Videolla voi nähdä, kuinka äiti kääntää tytön nopeasti, mutta rauhallisesti ympäri, ja nostaa hänet kahdella kädellä kiinni pitäen ilmaan ennen Heimlichin otteeseen ryhtymistä. Tilanne oli ohi lähes yhtä nopeasti kuin se sai alkunsa, ja lastu putosi tytön kurkusta lattialle.

Vaikka äiti hoiti tilanteen kunnialla, se jätti hänen olonsa järkyttyneeksi koko loppupäivän ajaksi. Äiti näytti videon myös miehelleen, joka järkyttyi ja tunsi olonsa avuttomaksi kuvamateriaalin nähtyään. 

Opettele ensiapu hyvin etukäteen!

Vaikka video voi järkyttää, äiti toivoo sen tulevan mahdollisimman monen vanhemman tietoisuuteen. Hän haluaa vanhempien ymmärtävän, että sama voi sattua kenen kohdalle tahansa, joten siihen kannattaa valmistautua. 

Vaikka äiti oli käynyt lasten ensiapukurssin, hän haluaa muistuttaa, että yksikään kurssi ei pysty valmistamaan sinua tilanteen emotionaaliseen puoleen. 

– On eri asia, kun oma lapsesi on avuton ja haukkoo henkeä, äiti kertoo ja kehottaa valmistautumaan hätätilanteeseen hyvin etukäteen ja pysymään ennen kaikkea rauhallisena. 

Kertaa ohjeet seuraavilta videoilta. 

0:30

0:44

1:16

1:29

Lähde: ABCNews 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.