Mainos

Äidin varoittava kertomus: ”Ei huutamista tai läiskyntää – lapsen hukkuminen voi viedä vain 19 sekuntia”

Muutama sekunti lisää, ja huomion herpaantuminen olisi voinut maksaa pikkutytön hengen. 

Kahden lapsen äiti Tamara Buhagiar haluaa kertoa tarinansa muistuttaakseen kaikkia vanhempia siitä, että onnettomuuksia voi sattua missä ja milloin vain. Hänen oma lapsensa oli hukkua takapihan uima-altaaseen. 

Äiti muistelee: "Oli vain hiljaisuus" 

Äiti kertoo Manascripts-blogissaan miehensä vahtineen perheen lapsia, kolmevuotiasta tyttöä ja kuusivuotiasta poikaa. Isä luuli tyttärensä olevan turvassa, joten hän päätti kääntyä hetkeksi poikansa puoleen. Tyttö teki kuitenkin yllättäen jotain, mitä isä ei osannut ennakoida: hän meni uima-altaan kaiteelle ja putosi suoraan veteen ilman ääntä.

– Kävelin suoraan keskelle murheellisinta kohtausta, jonka olen koskaan kohdannut. Tyttäreni oli hukkumassa, ja vain hänen kelluvat vaaleanpunaiset suojalasinsa olivat merkki siitä, että hän oli altaassa, äiti kertoo tapahtuneesta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Ei läiskyntää, ei huutamista, ei käsien heiluttamista, oli vain hiljaisuus.

Isä toimi nopeasti  ja sai tytön ylös altaasta, mutta valitettavasti tässä lyhyessä ajassa tyttö oli jo mennyt tajuttomaksi ja lakannut hengittämästä. Isän selän kääntämisen ja lapsen hukkumisen välillä oli ehtinyt kulua aikaa vain 19 sekuntia. 

Sama voi tapahtua kenelle tahansa 

Onneksi paikalla oli lääkäri-isän lisäksi lääkärinä ja sairaanhoitajana toimivat ystävät, jotka saivat tytön elvytettyä nopeasti. Vain puoli tuntia myöhemmin tyttö jo nauroi ja söi makeisia entiseen tapaansa. 

Osaatko elvyttää? Se voi pelastaa pienen lapsen hengen. 

1:29

Vaikka tarina päättyi onnellisesti, äiti ei voi lakata miettimästä, mitä kaikkea olisi voinut tapahtua. Kiitollisuuden lisäksi vanhemmat tunsivat tapahtuneesta valtavaa syyllisyyttä.

– Jos mieheni olisi ollut hajamielinen vielä viisi sekuntia tai hän ei olisi havainnut häntä vedestä, lopputulos olisi voinut olla erilainen.

Äiti haluaa muistuttaa kaikkia vanhempia siitä, kuinka vaarallinen vesi voi lapselle oikein olla. Sama voi hänen mukaansa tapahtua kaikkein valppaimmillekin vanhemmille. 

– Toivon, että tarinamme on opetus meille kaikille, äiti lopettaa.

Hän muistuttaa, että uimaopetus on lapselle tärkeä henkivakuutus.

Lähteet: KidSpot, Manascripts

***

1:09

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.