Mainos

Yksi Facebook-kirjoitus lopetti häiriökäyttäytymisen – kauppias kiittää nyt nuoria, vanhempia ja opettajia

Helsinkiläinen kauppias Hannu Roine nosti helmikuussa esiin joidenkin nuorten huonon käytöksen kaupassaan. Hän kertoo, että tilanne muuttui nopeasti paremmaksi Facebook-päivityksen jälkeen.

Kauppias kiittää nyt niin alueensa nuoria kuin aikuisiakin, sillä asiallinen käyttäytyminen on tullut tavaksi.

– Julkaisin kirjoituksen hiihtoloman alla ja aluksi nuoret katosivat kaupasta kokonaan, kertoo Hannu Roine.

Hiihtoloman jälkeenkin nuoria kävi kaupassa vain harvakseltaan, mutta nyt tilanne on normalisoitunut. Nuoria käy kaupassa asioilla tavalliseen tapaan, mutta häiriökäyttäytyminen on jäänyt pois.

Roine kirjoittaa nyt, että asia on selvästi otettu esiin kodeissa ja kouluissa ja kiittää siitä opettajia ja vanhempia.

– Kiitos myös kaikille nuorille siitä, että he nykyisin huomioivat muitakin asiakkaita käydessään kaupassamme, kirjoittaa Roine.

Laajasaloa laajempi asia

Hannu Roine kertoo, että alkuperäisen kirjoituksen saama mediahuomio auttoi kauppiaita isommallakin alueella kuin vain Helsingin Laajasalossa.

– Palautetta on tullut ympäri Suomea. Samojen ongelmien kanssa painitaan kaikkialla. Vaikuttaa siltä, että muutkin kuin laajasalolaiset vanhemmat ovat ottaneet asian puheeksi.

Roine kertoo myös muistavansa oman nuoruutensa ja ymmärtää kyllä, että nuoret ovat nuoria. Useimmat hölmöilyt tehdään pilke silmäkulmassa.

– Nuoret ovat mahtavaa porukkaa, heitä pitää vain opettaa, kuittaa Roine ja on tyytyväinen, että tämä opetus on levinnyt.

Kaupan deodorantteja suihkittiin, pakasteita nostettiin sulamaan

Roineen kuvaama häiriökäyttäytyminen oli pientä kiusantekoa, kuten deodoranttien suihkuttelua ja paistopisteen tuotteiden koskettelua paljain käsin. Pakasteita saatettiin nostaa sulamaan ja kylmänarkoja tuotteita saatettiin laittaa pakkaseen.

Kun henkilökunta puuttui toimintaan, vastauksena oli törkeyksiä ja jopa haistattelua.

Kauppansa Facebook-sivulla jaettua kiitoskirjoitusta on kommentoitu myönteiseen sävyyn. Ihmiset ovat mielissään siitä, että myös kiitokset esitetään kun on niiden aika.

Yksi kommentoija toteaa ääneen sen, minkä pitäisi olla itsestään selvää: "Puhuminen auttaa ja rajat tulee asettaa". 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.