Yksi aihe jäi uupumaan Meghanin kohuhaastattelusta – sitten Twitteriin lävähti video, jossa herttuatar sanoo suorat sanat isästään ja sisarpuolestaan

8:01
Herttuatar Meghan esitti kohuhaastattelussa järkyttäviä väitteitä brittihovista – nämä olivat suurimmat paljastukset

Herttuatar Meghan viittasi Oprah Winfreyn haastattelussa vain lyhyesti skandaali-isäänsä Thomas Markleen. Maanantaina Twitteriin lävähti kuitenkin klippi, jossa myös Meghanin oma perhe saa kuulla kunniansa.

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin sunnuntaina Yhdysvalloissa nähdyssä Oprah Winfreyn tekemässä haastattelussa nousi esille suuria paljastuksia herttuaparin elämästä.

Meghan paljasti haastattelussa muun muassa sen, että hänellä oli ennen lähtöä hovista itsetuhoisia ajatuksia, eikä hän saanut ammattiapua, koska hovi torppasi sen. Lisäksi brittihovin yllä leijuu nyt ikäviä rasismisyytöksiä, sillä Meghan paljasti haastattelussa, että hovissa oltiin huolissaan parin Archie-pojan ihonväristä ennen tämän syntymää.

Prinssi Harry ei suostunut kertomaan, kuka sukulainen tätä oli spekuloinut, mutta paljasti sen sijaan sen, ettei ole tällä hetkellä puheväleissä isänsä prinssi Charlesin kanssa.

Tapetille nousi myös vuosia lehdistössä kiertänyt väite siitä, että Meghan olisi häidensä yhteydessä saanut herttuatar Catherinen itkemään, kun morsiusneitona ollut prinsessa Charlotte oli ollut sovittamassa pukuaan. Meghanin mukaan tilanteessa oli kuitenkin itkenyt kälynsä sijaan hän itse.

Daily Mail -lehti ehti jo maanantaina huomauttaa, että yhtä asiaa Oprah ei nostanut pöydälle: haastattelussa kun ei nähty ainoatakaan kysymystä herttuatar Meghanin mutkikkaista väleistä omaan perheeseensä, vaikka Meghanin välit isäänsä Thomas Markleen ovat olleet säännöllisesti otsikoissa vuodesta 2018 lähtien.

Meghan mainitsi sunnuntaina nähdyssä ohjelmassa isänsä kertaalleen, kun hän kertoi, että viimeisiin vuosiin on mahtunut paljon surua. Kommentista sai käsityksen, ettei myöskään herttuatar ole hänkään vielä tälläkään hetkellä puheväleissä oman isänsä kanssa.

– Suren paljon. Tarkoitan, että olen menettänyt isäni. Menetin lapsen, ja melkein menetin myös nimeni, hän sanoi viitaten myös keskenmenoon, josta hän kertoi ensimmäisen kerran syksyllä New York Times -lehdessä julkaistussa kolumnissaan.

Oprah ei kuitenkaan kysynyt tämän jälkeen Thomas Markleen liittyviä jatkokysymyksiä. Maanantaina iltapäivällä Suomen aikaa Twitteriin ilmestyi kuitenkin videoklippi, jossa aihetta sivutaan.

Jos video ei näy, voit katsoa sen myös tästä.

Meghan kertoo haastattelussa yrittäneensä suojella molempia vanhempiaan julkisuudelta, kun suhde prinssi Harryyn tuli ilmi. Hän syyttää median pyrkineen etsimään isänsä käsiinsä kaikin keinoin.

Oprah kysyy tämän jälkeen herttuattarelta, tunteeko tämä olonsa petetyksi, kun hänen isänsä päätti lopulta tehdä yhteistyötä tabloid-lehtien kanssa. Seuraa pitkä hiljaisuus.

– En tiedä, pystynkö puhumaan tästä, Meghan sanoo ja vaikuttaa nieleskelevän kyyneleitään.

– Kun kysyin häneltä, hän kiisti, hän jatkaa kertoessaan ennen häitä isänsä kanssa käymästään keskustelusta ja totesi myös, etteivät tabloid-lehdet kerro uutisia vaan keksivät niitä.

Kun Meghan jatkoi keskustelua isänsä kanssa, hän kertoi tarjonneensa apua, jos hän olisi puhunut lehdille, mutta herttuattaren mukaan isä ei kyennyt myöntämään tehneensä niin.

– Sanoin, että sinun täytyy vain kertoa minulle, ja jos puhut totta, voimme auttaa. Ja hän ei kyennyt tekemään tätä, sanoi Meghan, joka kertoi järkyttyneensä siitä, että isä ei suojellut tytärtään ja kertoi myös pohtineensa asiaa kyseisestä näkökulmasta saatuaan oman lapsen.

Herttuattaren isä Thomas Markle ei ollut paikalla Meghanin ja Harryn häissä. Hän perui tulonsa terveyssyihin vedoten sen jälkeen, kun häiden alla tuli ilmi tieto siitä, että hän oli lavastanut kuvia yhteistyössä paparazzien kanssa maksua vastaan.

Meghanin saattoikin alttarille prinssi Charles, joka kuitenkin tuoreiden paljastusten mukaan ei niin ikään ole tällä hetkellä puheväleissä Sussexin herttuaparin kanssa.

Thomas Markle on toistuvasti arvostellut Harrya ja Meghania heidän päätöksestään jättää brittihovi sekä harmitellut julkisesti myös sitä, ettei ole koskaan nähnyt tyttärenpoikaansa Archieta.

Puheeksi tuli ekstraklipillä myös Meghanin sisarpuoli Samantha Markle, joka on jopa kirjoittanut paljastuskirjan herttuattaresta sekä laukonut tästä lehdistössä kriittisiä kommentteja säännöllisesti.

– Kun kasvoin ainoana lapsena, kuten kaikki minut tuntevat hyvin tietävät, olisin halunnut sisaruksia. Tapasin hänet viimeksi 18 tai 19 vuotta sitten ja sitä edellisen kerran kymmenen vuotta aiemmin. Hän vaihtoi sukunimensä takaisin Markleksi siinä vaiheessa, kun aloin tapailla Harrya. Mielestäni se kertoo kaiken, herttuatar totesi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja