Herttuatar Meghanilta henkilökohtainen paljastus: Sai keskenmenon viime kesänä – kertoo avoimesti menetyksestään

2:32
Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin Archie-poika syntyi toukokuussa 2019

Herttuatar Meghan paljastaa New York Timesissa julkaistussa kolumnissaan saaneensa kesällä keskenmenon.

Sussexin herttuatar Meghan kertoo New York Times -lehdessä julkaistussa kolumnissaan saaneensa viime kesänä keskenmenon.

Herttuattaren mukaan keskenmeno tapahtui heinäkuussa. Hän kertoo henkilökohtaisessa kirjoituksessaan olleensa tekemässä aamutoimia, kun hän tunsi krampin vatsassaan vaihtaessaan hänen ja prinssi Harryn esikoisen Archien vaippaa.

– Kun pitelin esikoistani sylissäni, tiesin menettäväni toisen lapseni, herttuatar kirjoittaa.

Herttuatar muistelee kolumnissaan pohtineensa tämän jälkeen sairaalassa herttuaparin Etelä-Afrikkaan suuntautunutta kiertuetta syksyllä 2019. Mukana oli myös saman vuoden toukokuussa syntynyt Archie.

– Olin uupunut. Imetin pientä poikaamme ja yritin pysytellä rohkeana julkisuudessa.

Herttuatar aiheutti tuolloin kohun vastaamalla suoraan toimittajan kysymykseen, ettei häneltä juuri ole kyselty, onko hän kunnossa ja kuinka hän voi.

Nyt hän kirjoittaa New York Timesissa oivaltaneensa, että menetyksestä toipuminen tulee aloittaa kysymällä, onko kaikki kunnossa ja hän pohtii tätä myös kirjoituksessaan.

Vaikka kirjoitus alkoi henkilökohtaisesta menetyksestä kertomalla, pohtii herttuatar tekstissään kysymystä laajemmin muun muassa koronapandemian ja poliisien ampuman George Floydin tapauksesta alkaneiden tapahtumien kautta sen sijaan, että kertoisi vain omassa perheessä tapahtuneista mullistuksista.

Myös herttuaparille vuosi on ollut täynnä muutoksia, sillä pari jätti brittihovin kevättalvella ja asettui asumaan herttuattaren kotikonnuille Yhdysvalotihin.

Kirjoituksensa loppupuolella Meghan palaa kuitenkin vielä keskenmenon hänessä nostattamiin tunteisiin ja ajatuksiin. Hän kirjoittaa toivovansa, että asiasta puhuttaisiin entistä avoimemmin.

– Lapsen menttäminen tarkoittaa lähes sietämätöntä surua, mutta siitä puhutaan harvoin. Tuskamme keskellä minä ja mieheni saimme selville, että sadasta naisesta 10–20 on kokenyt keskenmenon. Vaikka se on niinkin yleistä, keskustelu aiheesta tuntuu olevan yhä tabu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja