Mainos

YK vaatii välittömiä toimia maailman pelastamiseksi

Maailmalla ei ole varaa antaa luonnon rikkauksien hävitä, toteaa Yhdistyneet Kansakunnat.

Japanin Nagoyassa on alkanut kaksi viikkoa kestävä kansainvälinen ympäristökokous, joka pyrkii estämään eläin- ja kasvilajien sukupuuttoon kuolemista.

YK:n mukaan lajit kuolevat sukupuuttoon nopeimpaan tahtiin sitten dinosaurusten häviämisen 65 miljoonaa vuotta sitten. Hallitusten, liike-elämän ja yhteisöjen täytyy herätä luonnon suojelemiseen, YK painottaa. Metsät, joet, koralliriutat ja meret ovat elintärkeitä yhä kasvavalle väestölle ja ne tarjoavat perusteet puhtaalle ilmalle, vedelle, ruualle ja lääkkeille, jotka monet ottavat itsestäänselvyytenä.

Jotta taloudellisen kasvun aiheuttamat vahingot ja haitat saadaan peruutettua, hallitusten ja yritysten täytyy alkaa kunnioittamaan ja varjelemaan luonnon ekosysteemejä. Kestävämmät ekosysteemit voisivat myös vähentää ilmastonmuutoksen aiheuttamia vaikutuksia ja äärioloja - kuten tulvia ja kuivuuksia, sekä köyhyyttä.

- Lähestymme pistettä, jonka jälkeen ei ole enää paluuta, kokouksen puheenjohtajamaa Japanin ympäristöministeri Ryu Matsumoto varoittaa.

- Mikäli emme aloita ennaltaehkäiseviä toimia luonnon monimuotoisuuden säilymiseksi, ohitamme tuon pisteen kymmenessä vuodessa.

- Kyse on meidän elämästämme, maapallomme elämästä ja siitä, mitä me teemme maailmallemme tänään. Seuraava sukupolvi tulee syyttämään meitä holtittomuudesta, toteaa YK:n ympäristöohjelman johtaja Achim Steiner.

- Maailma on vaakalaudalla Nagoyassa, ei sen vähempää, Steiner painottaa kokouksen onnistumisen tärkeyttä.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.