Mainos

YK: Tuhannet itätimorilaiset piileskelevät vuorilla

Sadattuhannet itätimorilaiset piileskelevät vuorilla ja jäävät näin ilman avustuksia, sanoi YK:n humanitaarisen avustusjärjestön tiedottaja Michel Barton tänään. YK arvioi, että vuorilla piileskelee yhä 400 000 ihmistä eli lähes puolet alueen väestöstä. Toiset 260 000 ihmistä on paennut lähialueille, lähinnä Länsi-Timoriin. YK:n viranomaiset ovat huolestuneita vuorille paenneiden ihmisten kohtalosta erityisesti nyt, kun sadekausi on alkamassa parin viikon sisällä. Alueella kärsitään malariasta.

YK-johtoiset Interfet-joukot ovat jatkaneet työtään lentokoneista käsin alueen länsiosissa Bobinarussa. Interfet pyrkii takaamaan turvallisuutta, jotta avustusjärjestöt voisivat toimia alueella. Interfetin johto odottaa Indonesian puolustusvoimain komentajalta kenraali Wirantolta vahvistusta tietoihin, joiden mukaan Indonesian armeija olisi riisumassa aseista joukkojaan Länsi-Timorissa.

YK:lla ei todisteita joukkomurhista Itä-Timorissa

YK ilmoitti tänään, ettei se ole löytänyt todisteita tukemaan väitteitä, joiden mukaan Itä-Timorissa Indonesian hallitusta kannattavat joukot olisivat syyllistyneet joukkomurhiin saarella.

-Olemme kuulleet kauhukertomuksia joukkomurhista, mutta niiden paikkansapitävyydestä ei ole todisteita. Murhia on kuitenkin tapahtunut, sanoi Barton. Barton ei usko, että ihmisiä olisi tapettu tuhansittain tai että tuhansia ruumiita olisi heitetty mereen.

Noin 890 000 ihmistä asui Itä-Timorissa ennen elokuussa toimeenpantua kansanäänestystä alueen itsenäisyydestä. Kansanäänestyksen tulosten osoittaessa, että Indonesia on menettämässä otteensa Itä-Timorista, Indonesian hallitukselle uskolliset puolisotilaalliset joukot hyökkäsivät järjestelmällisesti Itä-Timorin kyliin. Toistaiseksi 150 000 itätimorilaista on palannut kotiinsa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.