Mainos

YK: Sudanin hallitus painostaa Darfurissa

Järjestön työntekijöiden mukaan hallituksen joukot ovat pakottaneet pakolaisia palaamaan kotikyliinsä tai heitä on siirretty muualle vastentahtoisesti.

YK syyttää Sudanin hallitusta Darfurin alueen pakolaisten jatkuvasta painostamisesta. Järjestön työntekijöiden mukaan hallituksen joukot ovat pakottaneet pakolaisia palaamaan kotikyliinsä tai heitä on siirretty muualle vastentahtoisesti.

Hallituksen joukot piirittivät eilen kolmea pakolaisleiriä Darfurin eteläosissa. Silminnäkijöiden mukaan joukot käyttivät kyynelkaasua ja ampuivat varoituslaukauksia saadakseen väkijoukot hajaantumaan. YK:n Darfurin alueen erikoislähettiläs Jan Pronk sanoi, että pakolaisia on painostettu vastoin YK:n ja Sudanin hallituksen välistä sopimusta, joka kieltää ihmisten pakkosiirrot.

- Hallitus on kertonut pakolaisille siirtojen tapahtuvan YK:n ja hallituksesta riippumattomien järjestöjen avustuksella, vaikka tosiasiassa näin ei ole, Pronk sanoi. Sudanin hallituksen edustaja kertoi joukkojen olleen turvaamassa leirejä kapinallisjärjestöjen mahdollisilta kostotoimilta.

Puolentoista miljoonan ihmisen arvioidaan paenneen kodeistaan arabijoukkojen ja paikallisten maanviljelijöiden sekä hallituksen joukkojen ja kahden kapinallisjärjestön välisiä yhteenottoja.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.