YK:n turvallisuusneuvosto pui Syyrian tilannetta

YK:n turvallisuusneuvosto herätteli eilisiltana henkiin päätöslauselmaluonnosta, jossa se tuomitsisi Syyrian hallituksen väkivaltaisuudet. Kokoukseen osallistuneet Britannia, Ranska, Saksa ja Portugali toivoivat, että virallisesta päätöslauselmasta voitaisiin keskustella tämän päivän aikana.

Neuvosto kokoontui hätäkokoukseen sen jälkeen, kun presidentti Bashar al-Assadin veriset voimatoimet vaativat sunnuntaina 140 ihmisen hengen.

Tänä yönä ainakin kuuden ihmisen kerrotaan kuolleen poliisin luoteihin. Myös myöhään eilisiltana armeijan panssarivaunut tulittavat silminnäkijöiden mukaan asuinalueita eri puolilla Haman kaupunkia.

Turvallisuusneuvosto oli kokouksessa edelleen erimielinen siitä, pitäisikö sen hyväksyä länsimaiden ajama päätöslauselma vai neuvotella vähemmän sitovasta ratkaisusta.

Kiina ja Venäjä ovat aiemmin uhanneet kaataa päätöslauselman veto-oikeudellaan. Ne ovat suuttuneet siitä, että länsimaat ovat vedonneet turvallisuusneuvoston päätöslauselmiin Libyaan kohdistuvien ilmaiskujen oikeuttamiseksi.

(MTV3 – STT – AFP)

Lue lisää:

Lue myös:

    Uusimmat