Mainos

YK:n Sudan-raportti herättää arvostelua

YK:n tuore raportti kiistää Sudanin hallituksen syyllistyneen kansanmurhaan Darfurin alueella. Raportti on herättänyt arvostelua eri puolilla maailmaa.

Pakolaisia Sudanin Darfurissa.

YK:n raportin lausumasta huolimatta joidenkin Sudanin hallituksen edustajien toiminta antaa kuitenkin viitteitä siitä, että tavoitteena oli kansanmurha.

Sudanin hallitus on syyllistynyt raportin mukaan ainakin vakaviin ihmisoikeusrikoksiin ja kansainvälisten lakien loukkaamiseen. YK vaatii, että tapahtumista vastuullisten toiminta tutkitaan Haagin kansainvälisessä rikostuomioistuimessa.

YK:n raportti on aiheuttanut hämmennystä maailmalla. Sekä Sudanin hallitus että Darfurin kapinalliset ovat kritisoineet raporttia ja valittaneet puutteista.

Amnesty International vaatii, että raportin mainitsemat tiedot sotarikoksista ja ihmisoikeusrikkomuksista käsitellään Haagissa Kansainvälisessa rikostuomioistuimessa. Tämä ei sovi Yhdysvalloille, joka ei ole tunnustanut Kansainvälisen rikostuomioistuimen asemaa.

Vuonna 2003 alkaneissa Darfurin alueen väkivaltaisuuksisa on kuollut noin 70 000 ihmistä ja kotinsa on joutunut jättämään arviolta 1,8 miljoonaa ihmistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.