Mainos

YK:n rauhanturvajoukot korvaavat ranskalaiset Kongossa

YK:n rauhanturvajoukot korvaavat ranskalaiset joukot Koillis-Kongossa Bunian kaupungissa. Uusien Monuc-joukkojen on määrä saapua Kongoon Iturin maakuntaan 1. syyskuuta.

Kesäkuussa Ituriin saapuneet ranskalaisjoukot ovat estäneet etnisten levottomuuksien puhkeamista vain Bunian kaupungin alueella, mutta uusien rauhanturvaajien on määrä levittäytyä koko Ituriin. Iturin maakunta on ollut veristen heimotaisteluiden repimä jo vuosien ajan.

Monuc-joukkojen vahvuus on noin 2 000 sotilasta. Joukot koostuvat pääosin bangladeshiläisistä sotilaista. Suurella panostuksella Monuc-operaatioon osallistuu myös Pakistan, jonka ulkoministeriö kertoi lähettävänsä noin 1 000 sotilasta Kongon demokraattiseen tasavaltaan.

YK:n turvallisuusneuvosto on pyytänyt Pakistania lähettämään sotilaitaan myös Liberiaan, ja maan ulkoministeriön mukaan pyyntöön on suostuttu periaatteellisella tasolla. Myös Namibia ilmoitti tänään osallistuvansa YK:n Liberia-operaatioon: ulkoministeriön mukaan Liberiaan lähetetään yli 1 500 sotilasta.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.