Mainos

YK:n pääsihteeri moittii Afrikan unionia seksuaalivähemmistöjen syrjinnästä

YK:n pääsihteeri Ban Ki Moon on nostanut seksuaalivähemmistöjen oikeudet esille Afrikan unionin huippukokouksessa Etiopiassa.

Kokouksen avauspuheessa Ban totesi, että seksuaalivähemmistöjen syrjintä on jatkunut Afrikassa liian kauan. Syrjinnän tähden hallitukset kohtelevat Banin mukaan esimerkiksi homoseksuaaleja "kuin toisen luokan kansalaisia tai jopa rikollisia".

Homoseksuaalisuus on monissa Afrikan maissa rikos, josta saatetaan langettaa jopa kuolemanrangaistus. Afrikan maista vain Etelä-Afrikka tunnustaa homojen oikeudet ja sallii samaa sukupuolta olevien avioliiton.

Seksuaalivähemmistöjen asema on hiertänyt Afrikan ja länsimaiden välejä kauan. Britannian pääministeri David Cameron uhkasi viime vuonna jopa lakkauttaa kehitysavun niiltä mailta, jotka eivät tunnusta homojen oikeuksia.

Monet afrikkalaisjohtajat ovat vastanneet kritiikkiin toteamalla, ettei homoseksuaalisuus kuulu heidän maittensa kulttuuriin.

Ban kehotti puheessaan Afrikan maita kunnioittamaan myös demokratiaa. Hän totesi Lähi-idän kansannousujen osoittaneen, ettei sortovalta ole ratkaisu.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.