Mainos

YK lopettaa ruuan ilmapudotukset Itä-Timorissa

YK lopettaa elintarvikkeiden ilmapudotukset Itä-Timorin syrjäseutujen pakolaisille. YK:n tiedottaja Afia Ali kertoo, että osa ruuasta on osoittautunut sopimattomaksi pakolaisille. Mm. ruoka-annoksiin kuuluvat keksit ovat liian proteiinipitoisia vuoristoalueilla piileskeleville pakolaisille.

Osa ilmapudotuksista oli Alin mukaan lisäksi kulkeutunut väärille alueille tai tuhoutunut. YK aikoo lähettää tänään enää yhden lentokonelastin elintarvikkeita pudotettavaksi ilmasta. Sen jälkeen elintarvikkeiden kuljetukset yritetään hoitaa maateitse, Ali sanoi.

YK rakentamaan Itä-Timorin hallintoa

Indonesia on antanut YK:lle luvan perustaa väkivallan repimään Itä-Timoriin siviilihallinnon. Asiasta sovittiin myöhään eilen YK:n edustajan sekä Portugalin ja Indonesian ulkoministereiden tapaamisessa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan Itä-Timor olisi pysynyt Indonesian hallinnassa siihen asti, kunnes Indonesian parlamentti vahvistaa elokuun lopussa pidetyn itsenäisyyskansanäänestyksen tuloksen.

Indonesia pahoitteli Itä-Timorin kuolonuhreja

Indonesia ilmaisi eilen syvän pahoittelunsa Itä-Timorin väkivaltaisuuksien vaatimien ihmishenkien johdosta. Samassa yhteydessä Indonesia uusi lupauksensa kunnioittaa itsenäisyyttä tukevaa kansanäänestyksen tulosta. Pahoittelun esitti Indonesian valtiovarainministeri Boediono Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n ja Maailmanpankin yhteistyökokouksessa Washingtonissa.

Boediono totesi myös, että Indonesian talous on halvaantunut taannoisen pankkikriisin vuoksi, mutta että talouden toipuminen jatkuisi jälleen, jos sille annettaisiin mahdollisuus siihen. IMF on toistaiseksi jäädyttänyt Indonesialle suunnatut lainat Itä-Timorin sekasortoisen tilanteen vuoksi.
(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.