Mainos

YK:lla kriisikokous Genevessä

Maailman johtavien maiden ulkoministerit aloittivat torstaina aamuyöllä Genevessä pikaisesti koolle kutsutun kokouksen, jossa yritetään löytää diplomaattinen ratkaisu Irakin ja YK:n välille syntyneeseen kriisiin.

Kokouksen aloitteentekijänä oli Venäjän ulkoministeri Jevgeni Primakov, joka on sanonut aikovansa esittää rauhansuunnitelman. Arabiantaitoinen ja Lähi-idän asioihin perehtynyt Primakov keskusteli Irakin varapääministerin Tareq Azizin kanssa tiistaina ja keskiviikkona Moskovassa.
Kriisikokoukseen osallistuvat Primakovin lisäksi Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright, Britannian Robin Cook ja Ranskan Hubert Vedrine. YK:n turvallisuusneuvoston viidettä pysyvää jäsenmaata Kiinaa edustaa kokouksessa aseriisuntalähettiläs Sha Zukang.

Yhdysvallat ja Britannia eivät edelleenkään sulje pois sotilaallisen voiman käytön mahdollisuutta Irakin kriisissä. Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton sanoi ennen Geneven kokousta, että ainoa hyväksyttävä ratkaisu tilanteeseen on se, että Irak päästää YK:n asetarkastajat takaisin työhönsä ilman ehtoja.
(STT-Reuters-AFP)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.