Mainos

YK-lähettiläs: Libanonin rajalla ei enää loukkauksia

YK-joukot ja Libanonin joukot voivat piankin ottaa Israelin ja Libanonin raja-alueen hallintaansa, koska sekä Israel että Libanon ovat pidättyneet rajaloukkauksista, kertoo YK-lähettiläs Terje Röd Larsen.

Tilanne kiristyy Etelä-Libanonissa

-YK:n Unifil-joukot voivat nyt raportoida järjestön pääsihteerille Kofi Annanille, että rajalla ei enää tapahdu loukkauksia. Libanonin armeijan ja YK:n Libanonin-joukkojen on määrä keskustella asian toimeenpanosta, sanoi Larsen tavattuaan Libanonin presidentin Emile Lahoudin. Larsenin mukaan Annan esittäisi lausuntonsa asiasta jo mahdollisesti myöhemmin tänään.

Libanonin hallitus ei kommentoinut asiaa äkkiseltään. Se on viivyttänyt rauhanturvaajien ja omien joukkojensa asemoimista maan eteläosiin, koska se on epäillyt, ettei Israel olisi täysin vetäytynyt Libanonin raja-alueelta. Israel ilmaisi tyytyväisyytensä asiaan. Ulkoministerin avustaja Aviv Shiron sanoi, että "jälleen askel kohti sitä, että Libanon kantaa vastuunsa ja turvaa omilla joukoillaan kurin ja järjestyksen raja-alueella".

Israel jatkaa yhteistyötään YK:n kanssa, lisäsi Shiron. Larsenin mukaan viimeinen YK:n tarkastuslento suoritetaan tänään. Lennoillaan YK varmistaa sen, että Israel on täydellisesti vetäytynyt Etelä-Libanonista. Israel miehitti Etelä-Libanonia 22 vuotta.

Libanon on useasti valittanut Israelin syyllistyneen rajaloukkauksiin. Sen mukaan Israelin armeijan joukot ovat olleet Libanonin puolella rajaa ja Israel on siirtänyt piikkilangasta tehtyä raja-aitaa Libanonin puolelle. Israel taasen on valittanut YK:lle 172 rajaloukkauksesta, kuten kivien ja metalliesineiden heittelystä Israelin puolelle.
(STT-AP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.