Mainos

YK: Lähes 11 miljoonaa syyrialaista tarvitsee apua

Syyrian humanitäärinen kriisi on pahentunut entisestään, ja maan 22 miljoonan väestöstä jo 10,8 miljoonaa tarvitsee kiireellistä apua, sanoo YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon.   

Ban selosti Syyrian tilannetta YK:n turvallisuusneuvostolle. Hän totesi, että Syyrian asukkaista 4,7 miljoonaa on alueilla, jonne on vaikeaa tai mahdotonta toimittaa apua. Yli 200 000 on saarretuilla alueilla.

Myös YK:n nettisivuilla kerrotaan yhä pahenevasta tilanteesta.

Ääri-islamistisen Isis-järjestön eteneminen naapurimaa Irakissa on entisestään vaikeuttanut tilannetta Syyrian puolella.  

Syyria varoitti aiemmin, että kaikille aputoimituksille on oltava hallituksen lupa.   

- Avun toimittaminen yhteistyössä terroristijärjestöjen kanssa olisi hyökkäys Syyrian valtiota vastaan, Syyria ilmoitti kirjeessään YK:lle.  

Syyria ei halua sallia aputoimituksia kapinallisten hallitsemille alueille.  

Yle: Syyrian kemiallisia aseita Suomeen tänään

Haminan satamaan tuodaan tänään aamulla Syyrian kemiallisten aseiden tuhoamisjätettä, kertoo Yle.  

Kyseessä on ensimmäinen Syyrian kemiallisten aseiden tuhoamisesta syntynyt jäte-erä, joka toimitetaan Suomeen. Jäte-erä on muutamien kymmenien konttien kokoinen.  

Jäte saapuu Haminan satamaan norjalaisen rahtialuksen kuljettamana. Satamasta kontit kuljetetaan maata pitkin Riihimäelle, jossa jäte tuhotaan ongelmajäteyhtiö Ekokemin käsittelylaitoksessa.  

Haminan satama ja Ekokem eivät kommentoineet Ylelle kuljetuksen turvallisuusjärjestelyjä.  

Suomalaisyritys Ekokem tuhoaa myöhemmin vielä yksi tai kaksi jäte-erää. Tarkemmasta aikataulusta ei ole tällä hetkellä tietoa.  

Ekokem ei osallistu varsinaiseen kemiallisten aseiden hävittämiseen, vaan tuhoaa kemiallisten aseiden hävittämisprosessissa syntyneitä jätteitä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.