Mainos

YK: Köyhyyden puolittaminen vaarassa

Varallisuuskuilu maailman köyhien ja rikkaiden välillä on entisestään kasvanut, teollisuusmaat pitävät kiinni kauppapoliittisista eduistaan eikä kehitysapulupauksia pidetä.

YK:n kehitysohjelma UNDP varoittaa, että kansainvälinen yhteisö on menettämässä tilaisuuden puolittaa köyhyys vuoteen 2015 mennessä. Tavoite sisältyy YK:n vuonna 2000 hyväksymiin vuosituhattavoitteisiin.

UNDP:n tänään julkistamassa raportissa sanotaan, että varallisuuskuilu maailman köyhien ja rikkaiden välillä on entisestään kasvanut, teollisuusmaat pitävät kiinni kauppapoliittisista eduistaan eikä kehitysapulupauksia pidetä.

Maailmankaupalla on raportin mukaan merkittävä asema köyhyysongelman ratkaisemisessa. Raportissa vaaditaan teollisuusmaita leikkaamaan maataloustukiaan ja kieltämään vientituet sekä purkamaan kehitysmaiden tuotteille asetettuja tulleja.

Hallituksia vaaditaan raportissa nostamaan kehitysavun määrä 0,7 prosenttiin bruttokansantuotteesta. Lisäksi hallituksia kehotetaan keskittymään konflikteista kärsivien ja jälleenrakennusvaiheessa olevien maiden tehokkaampaan tukemiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.