Mainos

YK jatkaa lentoja Irakin yllä

YK:n U-2 -tiedustelukoneet ovat jatkaneet lentojaan Irakin yllä siitä huolimatta, että Irak on uhannut ampua alas kaikki ilmatilaansa saapuvat amerikkalaiskoneet.

Irak vahvisti aamulla, että sen ilmatilaan oli saapunut varhain aamulla Saudi-Arabiasta "vakoilukone", joka suuntasi kohti Irakin ja Iranin rajaa. Korkealla lentäneen koneen ilmoitettiin olleen Irakin ilmantorjunnan ulottumattomissa. Irakin radion uutislähetyksen mukaan maan armeija on kuitenkin valmistautunut torjumaan kaikki ilmatilaan tunkeutuvat vieraat koneet. Yhdysvallat on puolestaan uhannut kostaa Irakille, mikäli amerikkalaiskoneita vastaan hyökätään.

YK:n pääsihteeri Kofi Annan luonnehti eilen Irakin ja YK:n asetarkastuskomission välille syntynyttä kiistatilannetta "vakavaksi". Annanin oli määrä neuvotella tänään Irakin varapääministerin Tareq Azizin kanssa kiistan ratkaisemiseksi.

Asetarkastajat pitävät vapaapäivän

YK:n asetarkastuskomission edustaja ilmoitti Bagdadista, etteivät tarkastajat työskentele tänään. Irak on viikon ajan estänyt tarkastajien työskentelyn väittäen, että komission amerikkalaisjäsenet ovat vakoojia, joiden tarkoitus on ainoastaan pitkittää Irakin vastaisia pakotetoimia.

YK ei aio poistaa talouspakotteita ennen kuin YK:n tarkastajat ovat varmistaneet, että Irak on hävittänyt kaikki joukkotuhoaseensa.
(STT-Reuters-AFP)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.