Mainos

YK ja EU moittivat Israelia palestiinalaisten eristämisestä

YK:n pääsihteeri Ban Ki Moonin mukaan Israelin päätöstä supistaa polttoainetoimituksia Gazaan ei voi hyväksyä. Israel pyrkii uusilla pakotteilla eristämään ääriliike Hamasin hallinnoiman Gazan Israelista sekä lopettamaan raketti-iskut rajan yli.

Euroopan unioni ja YK varoittavat Israelia maan suunnitelmista supistaa polttoaineen toimituksia Gazan palestiinalaisalueelle.

- Kollektiivinen rangaistus ei ole koskaan ratkaisu, sanoo EU:n ulkoasiainkomissaari Benita Ferrero-Waldner. Hän aikoo keskustella Israelin aikeista maan johtajien kanssa tämänviikkoisella vierailullaan Lähi-itään.

YK:n pääsihteeri Ban Ki Moon sanoo, ettei Israelin päätöstä supistaa polttoaineen toimituksia Gazan palestiinalaisalueelle voi hyväksyä. Hän vaatii Israelia harkitsemaan päätöstään uudelleen.

YK:n pääsihteeri sanoo lausunnossaan, että Israelin rankaisutoimi vaikeuttaa Gazan väestön elinoloja. Hän vaatii Israelia noudattamaan kansainvälisen oikeuden säädöksiä.

Sunnuntaina polttoaineen toimituksia Gazan ainoaan voimalaan leikattiin noin neljänneksellä, mutta sillä ei heti ollut vaikutusta alueen sähkönjakeluun.

Israel pyrkii uusilla pakotteilla eristämään ääriliike Hamasin hallinnoiman Gazan Israelista sekä lopettamaan iskut rajan yli. Israel julisti Gazan vihollisalueeksi viime kuussa.

Israelin pääministeri Ehud Olmert on sanonut, ettei maa halua Gazaan humanitaarista kriisiä. Israelin mukaan toimet eivät kohdistu sairaaloihin tai muihin tärkeisiin laitoksiin alueella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.