Mainos

YK ei tehnyt yhteistä kannanottoa Ukrainan tilanteesta

YK:n turvallisuusneuvosto ei onnistunut muodostamaan yhteistä kantaa Ukrainan tilanteeseen. Sen sijaan osa neuvoston maista kommentoi asiaa erikseen lehdistölle.

Yhdysvallat peräänkuulutti, että kansainvälisen yhteisön on pikaisesti puututtava Ukrainan tilanteeseen jännitteiden lieventämiseksi. USA myös vaati, että Venäjän tulee vetää joukkonsa pois Krimin niemimaalta. Presidentti Barack Obama painotti, että sillä on seurauksia, jos Venäjä loukkaa Ukrainan suvereeniutta.

Venäjän YK-suurlähettiläs puolestaan kommentoi, että maa vastustaa kansainvälisen yhteisön väliintuloa. Hän kuitenkin vakuutteli, että Venäjä ei aio käyttää sotilaallista voimaansa Ukrainassa.

USA:n viranomaislähde kertoi uutistoimisto AFP:lle, että presidentti Barack Obama ja EU-maiden johtajat voivat perua osallistumisensa G8-maiden kokoukseen Sotshissa. Kokous järjestetään ensi kesäkuussa.

Venäjä siirsi eilen joukkojaan Krimin niemimaalle.

Krimillä on viime päivinä vallattu hallintorakennuksia ja kaksi lentokenttää. Valtaajat ovat olleet tuntemattomia venäläismielisiä asemiehiä.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.