Mainos

YK: Al-Qaida suunnittelee biologista tai kemiallista iskua

Jäsenmaat eivät ole työskennelleet riittävän pontevasti al-Qaida -terroristijärjestön rahoituskanavien tukkimiseksi, moittii YK:n raportti.

Al-Qaidan jälkeä

YK:n tuore raportti moittii jäsenmaita siitä, etteivät ne tee tarpeeksi al-Qaidan ja muiden terroristiryhmien pysäyttämiseksi.

Vain tekninen taitamattomuus estää al-Qaida-verkostoa toteuttamasta kemiallista tai biologista iskua, varoittaa YK.

Maailmanjärjestön asiantuntijoiden valmistaman selonteon mukaan al-Qaidan ideologia on jatkanut leviämistään, eivätkä jäsenmaat ole tehneet tarpeeksi al-Qaidan ja muiden terroristiryhmien pysäyttämiseksi.
-He ovat jo tehneet päätöksen käyttää kemiallisia tai biologisia aseita tulevissa iskuissaan, todetaan raportissa.

Selonteon mukaan al-Qaidan ja Afganistanin syrjäytetyn Taleban-hallinnon vastaiset pakotteet eivät ole purreet täydellä teholla. Ryhmät ovat löytäneet tavan kiertää pakotteita, joihin kuuluvat mm. varojen jäädytys, matkustuskielto ja aseiden myyntikielto. Al-Qaidalla on yhä mahdollisuus rahoittaa toimintaansa muun muassa erilaisten järjestöjen ja rikollisen toiminnan kuten huumekaupan kautta, todetaan raportissa.

YK:n jäsenmaat eivät ole työskennelleet riittävän pontevasti al-Qaidan rahoituskanavien tukkimiseksi, ja raportissa vaaditaankin turvallisuusneuvostolta uutta päätöslauselmaa, joka pakottaisi jäsenvaltiot tottelemaan. Asiantuntijoiden mukaan al-Qaida houkuttelee musliminuorukaisia ympäri maailman, mutta erityisen hedelmällistä maaperä on Irakissa.

-Al-Qaidan kannattajat pääsevät helposti Irakiin. Koska siellä on niin paljon ulkomaisia ja ei-muslimijoukkoja mukana, siitä on tulossa oivallinen taistelukenttä Osama bin Ladenin seuraajille, sanotaan raportissa.

(MTV3-STT-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.