Mainos

Yhdysvaltojen tukikohdassa ampumavälikohtaus – useita kuollut

Yhdysvalloissa Texasin Fort Hoodin tukikohdassa on sattunut vakava ampumavälikohtaus. 

Uutistoimisto Reutersin mukaan ampumisvälikohtauksessa on kuollut neljä ihmistä. Yksi menehtyneistä on ampuja.

Välikohtauksessa on lisäksi haavoittunut ainakin 16 ihmistä. Osa sairaalaan viedyistä ihmisistä loukkaantuneista on kriittisessä tilassa.

Tapahtumien tarkka kulku on vielä epäselvä. Silminnäkijän mukaan ampuja on mies, joka oli ollut tukikohdan sairaalarakennuksessa. 

Sotilastukikohdan komentajan mukaan ampuja oli palvellut Irakissa vuonna 2011. Ampujalla oli komentajan mukaan mielenterveyteen liittyviä ongelmia. Mies käytti ampumisessa 45-kaliberista pistoolia, jonka hän oli ostanut äskettäin.

Fort Hoodissa sijaitseva yliopisto evakuoi opiskelijat ja henkilökunnan ja perui luennot.  Tukikohdassa olevia kehoitettiin pysymään kaukana ikkunoiden luota ja lukitsemaan ovensa. 

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama on esittänyt surunvalittelunsa uhrien omaisille. Obaman mukaan tapahtuma tutkitaan perinpohjaisesti.

Entinen armeijan psykiatri ampui samaisessa tukikohdassa vuonna 2009 13 ihmistä ja haavoitti 32:a muuta. Ampuja tuomittiin kuolemaan.  

Fort Hoodin alueella työskentelee ja asuu kaikkiaan noin 70 000 ihmistä. Kyseessä on Yhdysvaltain suurin sotilastukikohta. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.