Amerikkalaisperhe kloonasi kuolleen sankarikoiransa – hintalappu uudelle parhaalle kaverille 50 000 dollaria: "Niillä on samanlainen persoonallisuus"

Yhdysvaltalaisperhe kloonasi kuolleen sankarikoiransa – hintalappu uudelle parhaalle kaverille 50 000 euroa 1:44
Amerikkalaisperhe kloonasi koiransa.

Koiran menettäminen on usein raskas isku sen omistajille. Amerikkalaispariskunta päätti kuitenkin tuoda koiransa takaisin.

Surun hetkellä moni olisi valmis tekemään mitä vain, mutta kalifornialainen David Tschirhart perheineen meni askeleen pidemmälle kuin moni muu koiranomistaja.

Perheen nykyinen koira Ziggy on aivan kuin mikä tahansa muu labradorinnoutaja, energinen ja utelias. Hän on Davidin ja hänen vaimonsa Alician toinen koira.

Heidän ensimmäinen koiransa Marley asui pariskunnan luona 12 vuotta. He ovat säilyttäneet Marleyn tuhkat kirjahyllyssä ja uurnaa reunustavat useat valokuvat. On selvää, että Marley oli rakastettu perheenjäsen

Marleyn kuoleman jälkeen Davidilla ja Alicialla meni viisi vuotta hankkia Ziggy. Ziggy ja Marley ovat kuin kopioita toisistaan, mutta sille on luonnollinen syy. Ziggy on Marleyn klooni.

– Niillä on samanlainen persoonallisuus, ne leikkivät samalla tavalla ja suosivat samoja leluja, Alicia kertoo CNN:lle kloonatusta lemmikistään.

Kloonaus ei ole halpaa huvia

– Teknologia on periaatteessa sama, kuin mitä käytettiin Dollyyn, kloonattuun lampaaseen silloin aikoinaan, David kertoo.

Ziggyn kloonasi yhtiö nimeltä Via Gen. Tällä hetkellä yhtiö tarjoaa hevosten, kissojen ja koirien kloonauksia. Koiran kloonaaminen maksaa 50 000 dollaria eli noin 46 000 euroa. Tarjolla on myös mahdollisuus ostaa tulevaisuuden varalle pakkaus, jossa on välineet kerätä lemmikistä kloonaukseen tarvittavat näytteet.

– En olisi voinut keksiä parempaa tapaa, kuin tämän, jotta lapsillani olisi Ziggy seurana heidän kasvaessaan, David sanoo.   

Marleyn uroteko

David ja Alicia tekivät päätöksensä jo heti Marleyn poismenon jälkeen. Se ei ollut heille pelkkä koira, vaan heidän mukaansa he olivat velkaa sille henkensä.

– Se oli vuosi 2014 ja Alicia oli noin neljännellä kuulla raskaana, David aloittaa.

Pariskunta oli ollut vaeltamassa Marleyn kanssa Battle Mountains -vuorilla Nevadassa, kun Alicia oli yrittänyt etsiä itselleen kävelykeppiä.

–Yhtäkkiä näin Marleyn ryntäävän eteeni, David kertaa.

Koira oli huomannut maastossa jotain, mitä sen omistajat eivät olleet nähneet.

– Näin vain maassa yhden ison kepin ja olin niin keskittynyt nappaamaan sen, etten nähnyt sen vieressä kerällä ollutta kalkkarokäärmettä. Silloin Marley ryntäsi paikalle, Alicia kertoo.

Käärme pelästyi sen kimppuun hyökännyttä koiraa ja onneksi perääntyi. Kalkkarokäärmeen purema on myrkyllinen. 

Perhe on sen koommin kasvanut parilla lapsella, joten pariskunta oli valmis myös tuomaan rakastamansa sankarikoiran takaisin.

– Ziggy on ylittänyt kaikki odotukseni, David sanoo.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat