Maailman vanhin kloonattu kissa täytti 18 vuotta: "Se on osoittanut kaikki luulot vääriksi"

0:54

Julkkiselämään tottunut aikansa tiedesensaatio viettää nykyisin rauhallisia eläkepäiviä Texasissa Yhdysvalloissa.

Maailman ensimmäinen kissa kloonattiin Texasissa Texas A&M yliopistossa vuonna 2001. Kissan nimi on Carbon Copy, tuttavallisemmin CC. Joidenkin mukaan kirjainyhdistelmä on lyhennelmä sanoista copy cat.

Kissojen mittapuulla kunnioitettavan iän saavuttaneen CC:n nykyinen omistaja Duane Kraemer oli yliopiston vanhempi professori ja myös aikoinaan mukana kloonausprosessissa.

CC kloonattiin tavallisesta kotikissasta nimeltä Rainbow. Kissat eivät kuitenkaan ulkoisesti ole täysin samannäköisiä, vaikka niiden geenit ovat identtisiä. Tutkijoiden mukaan eroavaisuudet ulkonäössä ja luonteessa johtuvat erilaisten ympäristöjen vaikutuksesta.

CC oli aikoinaan paljon julkisuudessa ja onkin tottunut olemaan huomion keskipisteenä.

CC näytti epäilijöille

–  Monet luulivat, että kloonit kuolevat nuorina, mutta CC on osoittanut kaikki luulot vääriksi, omistaja Duane kertoo uutistoimisto CNN:lle.

CC:llä teetettiin yksi pentue vuonna 2006. Sen tarkoituksena oli tutkia olisiko kloonatun kissan pennuilla terveysongelmia. Mitään ei koskaan löydetty.

CC onkin elänyt varsin tervettä kissanelämää, eikä silläkään ole ollut kloonatuille eläimille tyypillisiä vaivoja harmina.

Lähde: CNN

Kuvat: All Over Press

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja