Yhdysvaltalaiskirjailija kohautti ilkeillä kommenteillaan herttuatar Meghanista – sai aikaan somemyrskyn arvosteltuaan kuninkaallisen äitiyttä

Harry ja Meghan ovat virallisesti karanneet hovista – kuninkaallisasiantuntija kertoo, miltä heidän tulevaisuutensa todella näyttää 6:37
Harry ja Meghan ovat lähteneet virallisesti hovista – kuninkaallisasiantuntija kertoo, mitä se tarkoittaa

Kirjailija Emily Giffin kommentoi kovin sanoin videota, jossa Meghan lukee kirjaa vuoden ikäiselle Archie-pojalleen.

Yhdysvaltalaiskirjailija Emily Giffin esitti keskiviikkona 7. toukokuuta anteeksipyyntönsä tekemistään kommenteista koskien prinssi Harryn vaimon herttuatar Meghanin äitiyttä. Giffin vähätteli ja arvosteli Instagramissa Meghanin äidillisiä otteita hänen lukiessaan kirjaa 6. toukokuuta vuoden täyttäneelle Archie-pojalleen. Tilanne nähtiin videolla, jonka herttuaperhe oli kuvannut Save the Children -hyväntekeväisyysjärjestölle. 

Giffin oli jakanut Instagram-tilinsä Story-osiossa tekstiviestikeskustelun, jossa hän muun muassa arvosteli videon Meghanista olevan teennäinen ja pakotetun oloinen, sekä "olevansa pahoillaan pienen pojan puolesta": Giffinin viestien mukaan näyttelijänä työskennellyt Meghan halusi hakea videolla huomiota vain itseensä. Giffin myös kutsui Meghania teennäiseksi sekä epä-äidilliseksi ja pohti keskustelussa sitä, miksei Meghan "antanut Harryn lukea satua ja kuvannut itse tapahtumaa". 

– Hyvää syntymäpäivää Archie. Meghan, mene pois, Giffin oli muun muassa kommentoinut päivityksissään

Giffinin päivitykset synnyttivät nopeasti vilkasta keskustelua sosiaalisessa mediassa. Monien mielestä kirjailijan reaktio Meghanista ja Archiesta julkaistuun videoon oli perusteeton. Joidenkin kommentoijien mielestä vaikutti siltä, että Giffinillä olisi ongelma Meghanin ihonvärin kanssa. 

Kirjailijan sosiaalisen median tilin muuttuivat yksityisiksi samana päivänä kiivaan keskustelun alettua. Lopulta samana päivänä Giffin julkaisi uuden päivityksen jossa hän pyysi anteeksi kommenttejaan ja kielsi väitteet, joiden mukaan hänen kommenttinsa olisivat pohjautuneet rasismiin. 

– Ymmärrän, että jotkut päivityksistäni ovat vaikuttaneet ilkeiltä ja niistä on voinut saada käsityksen, että niissä olisi ollut rasistinen pohjavire. Se ei ollut tarkoitukseni, mutta ymmärrän että tarkoitus ja vaikutelma ovat kaksi hyvin erilaista asiaa. Ja olen todella pahoillani tuosta negatiivisesta vaikutelmasta, Giffin kirjoitti anteeksipyynnöstään. 

Lisäksi Giffin kertoi olleensa erittäin kiinnostunut brittikuninkaallisista jo pitkään, mutta häntä häiritsee tapa, jolla Harry ja Meghan hoitivat lähtönsä kuninkaallisesta perheestä aiemmin tänä vuonna. Herttuapari ilmoitti aikeistaan siirtyä syrjään kuninkaallisista velvollisuuksistaan ja muuttaa Pohjois-Amerikkaan tammikuun alussa. Erosta tuli virallinen maalis-huhtikuun vaihteessa. Giffin myönsi anteeksipyynnössään, että nämä tuntemukset ovat saattaneet välittyä hänen päivityksiinsä.

Giffin kertoi myös päivityksessään olleensa erittäin innoissaan siitä, että värillinen, amerikkalainen nainen liittyi kuninkaalliseen perheeseen. Herttuatar Meghanista tuli virallisesti osa kuninkaallista perhettä hänen mentyään naimisiin Harryn kanssa toukokuussa 2018. Tätä ennen yhdysvaltalainen Meghan työskenteli näyttelijänä Hollywoodissa. 

Lähde: NBC

Lue myös:

    Uusimmat